r
Nosalty Logó

Igazi somlói galuska Nikoltól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikol
Igazi somlói galuska Nikoltól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

761
Kalória
18g
Fehérje
87.2g
Szénhidrátok
38g
Zsír
102.4g
Víz
300.4g
Koleszterin
4.2g
Rost
52.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 3042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6481.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1996 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    409.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 3042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
  2. Csokiöntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaromát. Pár percre visszatesszük "összemelegíteni".
  3. Piskóta: 5 tojásfehérjét kemény habbá felverünk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül a felvert tojásfehérjehabot. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  4. A kissé kihűlt piskótát apró darabokra szeleteljük, majd egy tálban egy réteg piskótát helyezünk el. Ezt meglocsoljuk a csokiöntettel, majd pedig a vaníliás pudinggal. Ezt követően ismét egy réteg piskóta, majd csokiöntet, végül a puding. És így tovább rétegezzük, amíg el nem fogy a piskótánk. Tetejére vaníliapuding kerül.
  5. Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor felvert tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi könnyű házi somlói, finom puha piskótával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!