r
Nosalty Logó

Igazi somlói galuska Nikoltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikol
Igazi somlói galuska Nikoltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 3042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6481.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1996 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 3042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
  2. Csokiöntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaromát. Pár percre visszatesszük "összemelegíteni".
  3. Piskóta: 5 tojásfehérjét kemény habbá felverünk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül a felvert tojásfehérjehabot. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  4. A kissé kihűlt piskótát apró darabokra szeleteljük, majd egy tálban egy réteg piskótát helyezünk el. Ezt meglocsoljuk a csokiöntettel, majd pedig a vaníliás pudinggal. Ezt követően ismét egy réteg piskóta, majd csokiöntet, végül a puding. És így tovább rétegezzük, amíg el nem fogy a piskótánk. Tetejére vaníliapuding kerül.
  5. Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor felvert tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 252
  • Össznézettség: 128463
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi könnyű házi somlói, finom puha piskótával.

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...