r
Nosalty Logó

Igazi, puha túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csemerné Niki
Igazi, puha túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.8 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1054 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.9 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8451.3 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a tejjel és a cukorral.
  2. A citromot lereszeljük és a reszelt héját használjuk. A többi hozzávalót beletesszük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Gyúrunk egy lágy kelt tésztát. Ha túl lágynak érezzük, adagolva tehetünk még hozzá lisztet, míg el nem éri a kellő állagot.
  3. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük kb. 30-40 perc alatt.
  4. Közben megcsináljuk a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A citromot lereszeljük, ennek a héját és levét is használjuk. A többi hozzávalót kikeverjük. Ha nem elég édes, teszünk még hozzá cukrot. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához, majd ezzel kész is vagyunk.
  5. Ha a tészta megkelt, (én minden kelt tésztát kétfelé veszek) kinyújtjuk kb. 3mm vastagra. És 8cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A közepére tegyünk egy evőkanál tölteléket. A 4 sarkát fogjuk össze és tekerjük meg.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk közel egymáshoz. Hagyjuk még a tepsiben kb. 20 percig kelni. Majd ezután kenjük le mindegyiket tojással.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 2716
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi, puha túrós batyu
Csemerné Niki 8 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...