r
Nosalty Logó

Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

1341
Kalória
20g
Fehérje
84.6g
Szénhidrátok
102.9g
Zsír
102.4g
Víz
48.2g
Koleszterin
3.9g
Rost
5.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 1341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 13411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    1029.4 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    439 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    324 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9994.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    2525 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    4236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1024.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    360 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 13411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A lángoshoz

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben.
  2. Közben a lisztet szitáljuk egy nagy tálba, sóval és a szódabikarbónával keverjük össze.
  3. Öntsük hozzá a langyos tejet, a tejfölt, és a felfutatott élesztőt. Addig dagasszuk, amíg elválik a kezünktől. Tegyük egy nagyobb zacskóba, és hűtőbe téve kelni hagyjuk (használat előtt min.1 óra).
  4. Lángosokat formálunk, és forró olajban/zsírban kisütjük.
  5. Közben a hagymát megpucoljuk és félholdakra vágjuk. Az olajon/zsíron megdinszteljük.
  6. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk és csíkokra metéljük.
  7. Rátesszük a hagymára és lefedve pároljuk (tehetünk bele szalámit vagy húst, amit szeretünk).
  8. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor kihűlt megtöltjük vele a lángosokat. Szórunk rá reszelt sajtot, ráhajtjuk és forró olajban/zsírban kisütjük (vigyázzunk nem szabad nagyon hirtelen sütni, mert nyers marad a tésztája).
  9. Melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával.Szórunk rá reszelt sajtot és tejfölt kanalazunk rá. Félbe hajtjuk, és már ehetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Ezt a tésztát előre is el lehet készíteni, mert 7 napig eláll a hűtőben. Mindig, amikor sütni szeretnénk, kiveszünk annyit, amennyire szükségünk van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!