r
Nosalty Logó

Húsvéti túrókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bori234
Húsvéti túrókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.3 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már kicsit elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a habunk, hozzákeverjük óvatosan a lisztet, a kakaóport és a tojássárgáját.
  2. 16 cm-es tortaformába öntjük, és 150°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Ha jól dolgoztunk, picit meg fog emelkedni a piskótánk a sütőformában.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a tortaformából (ha csatos, akkor előbb vegyük le az oldalát), és hagyjuk továbbhűlni.
  4. Vágjuk ketté a piskótát, az alját pedig tegyük vissza a tortaformába, ugyanis erre fog jönni a krém.

Krémhez

  1. A habtejszínt és a vaníliás cukrot tegyük egy lábasba, és picit melegítsük, hogy könnyebben feloldódjon benne a cukor. Fontos, hogy vigyázzunk, ne melegítsük túl.
  2. A túrót villával törjük meg, és adjuk ehhez hozzá a reszelt citromhéjat, majd pedig a kihűlt habtejszínt és a habfixálót. Ha kell, adjunk még hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, azonban ez saját ízlés szerint el is hagyható. Ezután hűtsük még egy kicsit hűtőben, majd verjük fel.
  3. Kenjük a krémet a piskótalapra, azután tegyük erre rá a másik lapot.

Díszítéshez

  1. Olvasszuk meg az étcsokoládét, és adjuk közben hozzá az olajat. Keverjük jól el, majd ha a tortát kivettük a formájából, rá is önthetjük. Kicsit folyassuk le az oldalán a csokit, csak hogy természetesebben nézzen ki. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  2. Eközben a tejcsokit (ami legyen jó hideg, különben hamar elkezd majd olvadni a kezünkben) zöldséghámozóval reszelni kezdjük, hogy pici forgácsokat kapjunk.
  3. Szórjuk ezeket rá a tortánkra (miután megdermedt rajta a csokiréteg) úgy, hogy egy fészket kapjunk belőle, majd pedig tegyünk bele pár tojás alakú drazsét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1688
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bori234 1 recept

Húsvétra tudom ajánlani ezt a receptet, bár ha más díszítést használunk, kiváló lehet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...