Húsvéti túrókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bori234
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt17 kcal
-
4 kcal
Krémhez
-
2g habtejszín5 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
5 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
16g étcsokoládé89 kcal
-
9 kcal
-
11g tejcsokoládé60 kcal
Összesen
296
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
34 kcal
Krémhez
-
15g habtejszín44 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Díszítéshez
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
71 kcal
-
90g tejcsokoládé482 kcal
Összesen
2377
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótához
-
26.3g tojás33 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Krémhez
-
1.8g habtejszín5 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
29.9g tehéntúró44 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
Díszítéshez
-
15.5g étcsokoládé85 kcal
-
8 kcal
-
10.8g tejcsokoládé58 kcal
Összesen
284
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.3 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
296
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 118.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4186.3 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 519 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 346.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1033 micro
Összesen
2377
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.5 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez
-
15 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg tehéntúró
-
1 ek porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Díszítéshez
-
13 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
9 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
Piskótához
- Először szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már kicsit elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a habunk, hozzákeverjük óvatosan a lisztet, a kakaóport és a tojássárgáját.
- 16 cm-es tortaformába öntjük, és 150°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Ha jól dolgoztunk, picit meg fog emelkedni a piskótánk a sütőformában.
- Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a tortaformából (ha csatos, akkor előbb vegyük le az oldalát), és hagyjuk továbbhűlni.
- Vágjuk ketté a piskótát, az alját pedig tegyük vissza a tortaformába, ugyanis erre fog jönni a krém.
Krémhez
- A habtejszínt és a vaníliás cukrot tegyük egy lábasba, és picit melegítsük, hogy könnyebben feloldódjon benne a cukor. Fontos, hogy vigyázzunk, ne melegítsük túl.
- A túrót villával törjük meg, és adjuk ehhez hozzá a reszelt citromhéjat, majd pedig a kihűlt habtejszínt és a habfixálót. Ha kell, adjunk még hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, azonban ez saját ízlés szerint el is hagyható. Ezután hűtsük még egy kicsit hűtőben, majd verjük fel.
- Kenjük a krémet a piskótalapra, azután tegyük erre rá a másik lapot.
Díszítéshez
- Olvasszuk meg az étcsokoládét, és adjuk közben hozzá az olajat. Keverjük jól el, majd ha a tortát kivettük a formájából, rá is önthetjük. Kicsit folyassuk le az oldalán a csokit, csak hogy természetesebben nézzen ki. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Eközben a tejcsokit (ami legyen jó hideg, különben hamar elkezd majd olvadni a kezünkben) zöldséghámozóval reszelni kezdjük, hogy pici forgácsokat kapjunk.
- Szórjuk ezeket rá a tortánkra (miután megdermedt rajta a csokiréteg) úgy, hogy egy fészket kapjunk belőle, majd pedig tegyünk bele pár tojás alakú drazsét.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1688
- Feltöltés dátuma: 2017. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bori234
1 recept
Húsvétra tudom ajánlani ezt a receptet, bár ha más díszítést használunk, kiváló lehet bármilyen alkalomra.