r
Nosalty Logó

Húsvéti tojások kalácsfészekben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Húsvéti tojások kalácsfészekben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7039.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    3520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    1613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 3791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt tojások két végét egy tűvel óvatosan kiszúrjuk (hogy sütésnél ne repedjenek szét), majd olajos papírtörlővel jól áttöröljük őket, hogy szép fényesek legyenek, és ne ragadjon nagyon rájuk majd a nyers tészta.
  2. A tejet meglangyosítjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe egy csipet cukrot és csipet lisztet teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A tej másik felébe beletesszük a sót, cukrot, 4 ek olajat, a két tojást, majd egy villával összekeverjük.
  4. A liszteket kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukros-tojásos tejet, és elkezdjük dagasztani. Dagasztás közben hozzáadjuk a maradék olajat kanalanként, nehogy túl lágy legyen a tészta. Akkor jó, ha elválik a kezünktől és az edény falától.
  5. Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  6. A sütőt közben előmelegítjük.
  7. Ha letelt az egy óra, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és bátran átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk, majd letakarva további 10-15 percig kelesztjük.
  8. A cipókat három egyenlő részre osztjuk, melyekből rudakat sodrunk, majd elkészítjük a hármas fonatot, végül a két végét összedolgozva fészkeket formázunk. (Középen maradjon egy 3 cm átmérőjű üres rész.)
  9. Egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és erre helyezzük a kalácsokat.
  10. A fonatok találkozásánál megkenjük olajjal, hogy szépen meg tudjanak nőni, majd minden fészekbe helyezzünk fektetve egy-egy tojást.
  11. Újabb 10 perc pihentetés után a kalácsokat megkenjük tojássárgájával, és betesszük őket az előmelegített sütőbe, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8205
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Mini kalácsok tésztáját használtam fel ehhez a húsvéti kalácshoz, csak a lisztek arányán változtattam. Készíthetjük persze csak sima lisztből is. Jó régen, egy újságban láttam ehhez hasonló húsvéti kalácsot. Ott egy nagy kerek kalácsba volt 4-6 tojás belesütve. Nagyon megtetszett, de eddig nem készítettem el. Most, hogy lassan újra itt a Húsvét, eszembe jutott, hogy kéne egy főpróbát tartani. Én valahogy jobban szeretem az egyszemélyes kis kalácsokat, mert így nem tud kiszáradni a megszegett tészta. (bár annak is elég kicsi az esélye, de biztos, ami biztos:) További képek itt. Ha a tésztánk esetleg túl lágy lenne, hintsük meg liszttel, amit beledolgozunk, de egyszerre csak kevéssel, fokozatosan (nehogy aztán túl kemény legyen). A tojások főzővizébe lilahagyma külső páncéllevelét tettem, így szép színt kaptak. Gondolom különböző színű ételfestékkel is lehet színezni, ha valaki valami "érdekesebb" színre vágyik.:) Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...