r
Nosalty Logó

Húsvéti sportszelet torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti sportszelet torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 2752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell) és beleöntjük a masszát.
  6. A sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  7. A krémhez a hulalát lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, és tűzön felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét.
  8. Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.
  9. A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint, hűtőben dermesztjük.
  10. A kihűlt piskótát középen kettévágjuk.
  11. A két piskótát megint kettévágjuk, az első piskótára rákenjük a krémet és így tovább, míg el nem fogy a 4 lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.
  12. A tetejére a sportszeletet darabolunk, az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük, és az oldalát bevonjuk tortadarával.
  13. A tetejét kirakjuk a húsvéti tojásokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23247
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra készülődve vendégvárásra tökéletes.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...