r
Nosalty Logó

Húsvéti spárgás-fetás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
Húsvéti spárgás-fetás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7678.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    4250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    2560 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3652 micro
Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belereszeljük a szinte fagyos vajat, majd egy-két kanál szintén jéghideg vízzel összedolgozzuk. Közben sózzuk.
  2. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a sonkát és az újhagymát összepirítjuk, a spárgák fás szárát letörjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, és az összes sajtot lereszeljük. Félretesszük az összeállításig.
  2. A tejszínt és a tojásokat összekeverjük villával, közben megsózzuk, és a lereszelt sajt felét is a keverékbe tesszük. Azért nem érdemes robotgéppel, késes aprítóval összekeverni a tejszínes tölteléket, mert a tojások elveszítik tartásukat, és az egész piténk tölteléke morzsás, zsíros lesz.
  3. A tésztát kiszedjük a hűtőből, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba. (A tálat kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a formából.)
  4. A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, majd elősütjük 180 fokon 20-30 percig.
  5. Ha kicsit kihűlt, belerendezzük a töltelékeket, belemorzsoljuk a fetát, megszórjuk a sonkával, hagymával, kis petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínes keverékkel. Borsozzuk, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk, végül belenyomkodjuk a spárgákat és a felezett koktélparadicsomokat is, lapjukkal felfelé.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11409
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Ajánló

A tökéletes tészta eléréséhez, érdemes minden alapanyagot behűteni. Szinte fagyosan dolgozzunk a vajjal és a vízzel. A töltelékhez pedig bármilyen zöldség és húsféle jó, amit otthon találunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A francia konyháról sokunkban él egy kép, extrém alapanyagokkal dolgozó, bonyolult receptekről, de a quiche nem ilyen. Ez egy isteni sós pite, amit az ember úgy variál, ahogy kedve tartja. Ez itt most egy kiváló húsvéti verzió, amit bármilyen napszakban lehet fogyasztani. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...