Húsvéti spárgás-fetás quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
3g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g főtt sonka23 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
58g zöldspárga8 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
558
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
16g víz0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g főtt sonka140 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3351
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
1g víz0 kcal
-
7.3g vaj53 kcal
-
0.4g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
6.1g sajt21 kcal
-
6.1g főtt sonka9 kcal
-
6.1g feta sajt16 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11.2g újhagyma2 kcal
-
21.4g zöldspárga3 kcal
-
6.2g koktélparadicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
205
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
558
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.6 g
Zsír
-
Összesen 229.2 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1052 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7678.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1552 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1502 mg
-
Nátrium 4250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 790.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 358 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 1946 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 2560 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2624 micro
-
Lut-zea 3652 micro
Összesen
3351
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
205
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
2 evőkanál víz
-
120 g vaj
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
200 ml habtejszín
-
2 db tojás
-
10 dkg sajt
-
10 dkg főtt sonka
-
10 dkg feta sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 db újhagyma
-
5 közepes db zöldspárga
-
6 db koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe belereszeljük a szinte fagyos vajat, majd egy-két kanál szintén jéghideg vízzel összedolgozzuk. Közben sózzuk.
- A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez
- A töltelékhez a sonkát és az újhagymát összepirítjuk, a spárgák fás szárát letörjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, és az összes sajtot lereszeljük. Félretesszük az összeállításig.
- A tejszínt és a tojásokat összekeverjük villával, közben megsózzuk, és a lereszelt sajt felét is a keverékbe tesszük. Azért nem érdemes robotgéppel, késes aprítóval összekeverni a tejszínes tölteléket, mert a tojások elveszítik tartásukat, és az egész piténk tölteléke morzsás, zsíros lesz.
- A tésztát kiszedjük a hűtőből, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba. (A tálat kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a formából.)
- A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, majd elősütjük 180 fokon 20-30 percig.
- Ha kicsit kihűlt, belerendezzük a töltelékeket, belemorzsoljuk a fetát, megszórjuk a sonkával, hagymával, kis petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínes keverékkel. Borsozzuk, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk, végül belenyomkodjuk a spárgákat és a felezett koktélparadicsomokat is, lapjukkal felfelé.
- 180 fokon kb. 30 perc alatt pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11415
- Feltöltés dátuma: 2020. április 06.
Ajánló
A tökéletes tészta eléréséhez, érdemes minden alapanyagot behűteni. Szinte fagyosan dolgozzunk a vajjal és a vízzel. A töltelékhez pedig bármilyen zöldség és húsféle jó, amit otthon találunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lurpak
23 recept
A francia konyháról sokunkban él egy kép, extrém alapanyagokkal dolgozó, bonyolult receptekről, de a quiche nem ilyen. Ez egy isteni sós pite, amit az ember úgy variál, ahogy kedve tartja. Ez itt most egy kiváló húsvéti verzió, amit bármilyen napszakban lehet fogyasztani.