Húsvéti sonkás sajttekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
33g sajt117 kcal
-
8g sonka12 kcal
-
5g ecetes torma6 kcal
-
15 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
Összesen
215
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
400g sajt1408 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
54g ecetes torma75 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
49 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
Összesen
2580
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
32.3g sajt114 kcal
-
8.1g sonka11 kcal
-
4.4g ecetes torma6 kcal
-
8.1g tömlős krémsajt15 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
3.5g majonéz19 kcal
-
4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.4g főtt tojás30 kcal
Összesen
209
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
215
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157 g
Zsír
-
Összesen 196.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8891.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 2805 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1954 mg
-
Nátrium 3824 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 589.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2014 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3534 micro
-
β-crypt 949 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
2580
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sajtot lereszeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk (lábasban ujjnyi vizet forralunk, arra fém tálat teszünk - ne érje a víz a tál alját, és abba helyezzük a reszelt sajtot).
- Közben előkészítjük a "terepet": egy tálcára sütőpapírt helyezünk (akkora MÉRETBEN, amekkorára a sajt réteget szeretnénk készíteni). Még egy ugyanakkora darabot levágunk, és elővesszük a nyújtófát, a mintázó sablont,és a borsot/paprikát/őrölt köményt - amivel a mintát szeretnénk
- A sajtot kiöntjük a tálcán lévő sütőpapírra, ráhelyezzük a másik papírt, és téglalap alakúra nyújtjuk nyújtófával a két papírréteg között. Lehúzzuk a fölső sütőpapírt, és a sablont ráhelyezzük a kinyújtott téglalapra, majd nyújtófával belehengergetjük (itt kell egy kis gondolkodás, hogy hogyan is fog a minta a tekercs tetejére esni, föltekerés után - nagyjából a kétharmadához érdemes tenni). Ujjunkkal beledolgozzuk a sajtba a fűszert a sablon résein, nyújtófával újra rádolgozhatunk. Lehúzzuk a sablont.
- Egy új sütőpapírt helyezünk a sajt téglalapunk tetejére, és óvatosan átfordítjuk az egészet. (én biztonság kedvéért egy lapos tálcát is használtam hozzá)
- Ráhelyezzük a sajtra a sonka szeleteket, szépen elosztva. Kikeverjük a sajtkrémet, tejfölt, majonézt, tormát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a snidlinget és az apróra vágott paprikát. Én biztosra mentem, és egy kevés instant zselatint is kevertem bele, hogy biztosan jól szelhető legyen majd a tekercs.
- Megkenjük a sonkákat a krémmel. Arra a végére, ahol a tekerést kezdjük, egy csíkban végig rakjuk a negyed tojásokat. (gondoljunk közben a mintára... - hová is esik a túloldalon)
- Elkezdjük a föltekerést, a sütőpapír segítségével lassan végezzük, figyelve, hogy szoros legyen a tekercs. Ha a minta mégsem a tetejére esett, most még finoman alakíthatjuk a sütőpapírral. Egy vékony tepsibe, kalácssütő edénybe vagy őzgerinc formába helyezzük sütőpapírunk segítségével, hogy szépen szilárduljon a hűtőben.
- Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Ekkor kivesszük a sütőpapír segítségével. Átemeljük a tálcára, és ízlésesen fölszeleteljük. (minden szeletre jut egy minta) Salátaágyon kínáljuk.
- Tepsi mérete: 30x30 cm
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12902
- Feltöltés dátuma: 2014. február 28.
Ajánló
Akár a maradék húsvéti sonkát is megmenthetjük ilyen módon, de jól passzol eleve a sonka vacsorához is. Vagy a vasárnapi családi reggeli főszereplője lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Húsvét reggelre vagy vendégeket, locsolókat kínálni nagyszerű étel. Mivel a férjem nem fogyaszt lisztet, sajtba tekertem a hozzávalókat. Tömény "élvezet". A mintát maminti art sablonnal vittem föl.