r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás sajttekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Húsvéti sonkás sajttekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

215
Kalória
13.1g
Fehérje
3.3g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
49.1g
Víz
118.6g
Koleszterin
355.1mg
Rost
1.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8891.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2805 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3534 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk (lábasban ujjnyi vizet forralunk, arra fém tálat teszünk - ne érje a víz a tál alját, és abba helyezzük a reszelt sajtot).
  2. Közben előkészítjük a "terepet": egy tálcára sütőpapírt helyezünk (akkora MÉRETBEN, amekkorára a sajt réteget szeretnénk készíteni). Még egy ugyanakkora darabot levágunk, és elővesszük a nyújtófát, a mintázó sablont,és a borsot/paprikát/őrölt köményt - amivel a mintát szeretnénk
  3. A sajtot kiöntjük a tálcán lévő sütőpapírra, ráhelyezzük a másik papírt, és téglalap alakúra nyújtjuk nyújtófával a két papírréteg között. Lehúzzuk a fölső sütőpapírt, és a sablont ráhelyezzük a kinyújtott téglalapra, majd nyújtófával belehengergetjük (itt kell egy kis gondolkodás, hogy hogyan is fog a minta a tekercs tetejére esni, föltekerés után - nagyjából a kétharmadához érdemes tenni). Ujjunkkal beledolgozzuk a sajtba a fűszert a sablon résein, nyújtófával újra rádolgozhatunk. Lehúzzuk a sablont.
  4. Egy új sütőpapírt helyezünk a sajt téglalapunk tetejére, és óvatosan átfordítjuk az egészet. (én biztonság kedvéért egy lapos tálcát is használtam hozzá)
  5. Ráhelyezzük a sajtra a sonka szeleteket, szépen elosztva. Kikeverjük a sajtkrémet, tejfölt, majonézt, tormát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a snidlinget és az apróra vágott paprikát. Én biztosra mentem, és egy kevés instant zselatint is kevertem bele, hogy biztosan jól szelhető legyen majd a tekercs.
  6. Megkenjük a sonkákat a krémmel. Arra a végére, ahol a tekerést kezdjük, egy csíkban végig rakjuk a negyed tojásokat. (gondoljunk közben a mintára... - hová is esik a túloldalon)
  7. Elkezdjük a föltekerést, a sütőpapír segítségével lassan végezzük, figyelve, hogy szoros legyen a tekercs. Ha a minta mégsem a tetejére esett, most még finoman alakíthatjuk a sütőpapírral. Egy vékony tepsibe, kalácssütő edénybe vagy őzgerinc formába helyezzük sütőpapírunk segítségével, hogy szépen szilárduljon a hűtőben.
  8. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Ekkor kivesszük a sütőpapír segítségével. Átemeljük a tálcára, és ízlésesen fölszeleteljük. (minden szeletre jut egy minta) Salátaágyon kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Tepsi mérete: 30x30 cm

Húsvét reggelre vagy vendégeket, locsolókat kínálni nagyszerű étel. Mivel a férjem nem fogyaszt lisztet, sajtba tekertem a hozzávalókat. Tömény "élvezet". A mintát maminti art sablonnal vittem föl.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!