r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás sajttekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti sonkás sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8891.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2805 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3534 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk (lábasban ujjnyi vizet forralunk, arra fém tálat teszünk - ne érje a víz a tál alját, és abba helyezzük a reszelt sajtot).
  2. Közben előkészítjük a "terepet": egy tálcára sütőpapírt helyezünk (akkora MÉRETBEN, amekkorára a sajt réteget szeretnénk készíteni). Még egy ugyanakkora darabot levágunk, és elővesszük a nyújtófát, a mintázó sablont,és a borsot/paprikát/őrölt köményt - amivel a mintát szeretnénk
  3. A sajtot kiöntjük a tálcán lévő sütőpapírra, ráhelyezzük a másik papírt, és téglalap alakúra nyújtjuk nyújtófával a két papírréteg között. Lehúzzuk a fölső sütőpapírt, és a sablont ráhelyezzük a kinyújtott téglalapra, majd nyújtófával belehengergetjük (itt kell egy kis gondolkodás, hogy hogyan is fog a minta a tekercs tetejére esni, föltekerés után - nagyjából a kétharmadához érdemes tenni). Ujjunkkal beledolgozzuk a sajtba a fűszert a sablon résein, nyújtófával újra rádolgozhatunk. Lehúzzuk a sablont.
  4. Egy új sütőpapírt helyezünk a sajt téglalapunk tetejére, és óvatosan átfordítjuk az egészet. (én biztonság kedvéért egy lapos tálcát is használtam hozzá)
  5. Ráhelyezzük a sajtra a sonka szeleteket, szépen elosztva. Kikeverjük a sajtkrémet, tejfölt, majonézt, tormát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a snidlinget és az apróra vágott paprikát. Én biztosra mentem, és egy kevés instant zselatint is kevertem bele, hogy biztosan jól szelhető legyen majd a tekercs.
  6. Megkenjük a sonkákat a krémmel. Arra a végére, ahol a tekerést kezdjük, egy csíkban végig rakjuk a negyed tojásokat. (gondoljunk közben a mintára... - hová is esik a túloldalon)
  7. Elkezdjük a föltekerést, a sütőpapír segítségével lassan végezzük, figyelve, hogy szoros legyen a tekercs. Ha a minta mégsem a tetejére esett, most még finoman alakíthatjuk a sütőpapírral. Egy vékony tepsibe, kalácssütő edénybe vagy őzgerinc formába helyezzük sütőpapírunk segítségével, hogy szépen szilárduljon a hűtőben.
  8. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Ekkor kivesszük a sütőpapír segítségével. Átemeljük a tálcára, és ízlésesen fölszeleteljük. (minden szeletre jut egy minta) Salátaágyon kínáljuk.
  • Tepsi mérete: 30x30 cm
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12902
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

Akár a maradék húsvéti sonkát is megmenthetjük ilyen módon, de jól passzol eleve a sonka vacsorához is. Vagy a vasárnapi családi reggeli főszereplője lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét reggelre vagy vendégeket, locsolókat kínálni nagyszerű étel. Mivel a férjem nem fogyaszt lisztet, sajtba tekertem a hozzávalókat. Tömény "élvezet". A mintát maminti art sablonnal vittem föl.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...