Húsvéti sonkás sajttekercs
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
215
Kalória
13.1g
Fehérje
3.3g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
49.1g
Víz
118.6g
Koleszterin
355.1mg
Rost
1.4g
Cukor
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
33g sajt117 kcal
-
8g sonka12 kcal
-
5g ecetes torma6 kcal
-
15 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
Összesen
215
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
400g sajt1408 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
54g ecetes torma75 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
49 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
Összesen
2580
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
32.3g sajt114 kcal
-
8.1g sonka11 kcal
-
4.4g ecetes torma6 kcal
-
8.1g tömlős krémsajt15 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
3.5g majonéz19 kcal
-
4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.4g főtt tojás30 kcal
Összesen
209
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
215
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157 g
Zsír
-
Összesen 196.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8891.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 2805 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1954 mg
-
Nátrium 3824 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 589.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2014 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3534 micro
-
β-crypt 949 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
2580
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
209
kcal
Elkészítés
- A sajtot lereszeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk (lábasban ujjnyi vizet forralunk, arra fém tálat teszünk - ne érje a víz a tál alját, és abba helyezzük a reszelt sajtot).
- Közben előkészítjük a "terepet": egy tálcára sütőpapírt helyezünk (akkora MÉRETBEN, amekkorára a sajt réteget szeretnénk készíteni). Még egy ugyanakkora darabot levágunk, és elővesszük a nyújtófát, a mintázó sablont,és a borsot/paprikát/őrölt köményt - amivel a mintát szeretnénk
- A sajtot kiöntjük a tálcán lévő sütőpapírra, ráhelyezzük a másik papírt, és téglalap alakúra nyújtjuk nyújtófával a két papírréteg között. Lehúzzuk a fölső sütőpapírt, és a sablont ráhelyezzük a kinyújtott téglalapra, majd nyújtófával belehengergetjük (itt kell egy kis gondolkodás, hogy hogyan is fog a minta a tekercs tetejére esni, föltekerés után - nagyjából a kétharmadához érdemes tenni). Ujjunkkal beledolgozzuk a sajtba a fűszert a sablon résein, nyújtófával újra rádolgozhatunk. Lehúzzuk a sablont.
- Egy új sütőpapírt helyezünk a sajt téglalapunk tetejére, és óvatosan átfordítjuk az egészet. (én biztonság kedvéért egy lapos tálcát is használtam hozzá)
- Ráhelyezzük a sajtra a sonka szeleteket, szépen elosztva. Kikeverjük a sajtkrémet, tejfölt, majonézt, tormát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a snidlinget és az apróra vágott paprikát. Én biztosra mentem, és egy kevés instant zselatint is kevertem bele, hogy biztosan jól szelhető legyen majd a tekercs.
- Megkenjük a sonkákat a krémmel. Arra a végére, ahol a tekerést kezdjük, egy csíkban végig rakjuk a negyed tojásokat. (gondoljunk közben a mintára... - hová is esik a túloldalon)
- Elkezdjük a föltekerést, a sütőpapír segítségével lassan végezzük, figyelve, hogy szoros legyen a tekercs. Ha a minta mégsem a tetejére esett, most még finoman alakíthatjuk a sütőpapírral. Egy vékony tepsibe, kalácssütő edénybe vagy őzgerinc formába helyezzük sütőpapírunk segítségével, hogy szépen szilárduljon a hűtőben.
- Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Ekkor kivesszük a sütőpapír segítségével. Átemeljük a tálcára, és ízlésesen fölszeleteljük. (minden szeletre jut egy minta) Salátaágyon kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
- Tepsi mérete: 30x30 cm
Húsvét reggelre vagy vendégeket, locsolókat kínálni nagyszerű étel. Mivel a férjem nem fogyaszt lisztet, sajtba tekertem a hozzávalókat. Tömény "élvezet". A mintát maminti art sablonnal vittem föl.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!