Húsvéti kolbászhabos fészek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kalácsfészekhez
-
200g kalács734 kcal
-
20g sertéslapocka47 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
4g vaj25 kcal
A kolbászhabhoz
-
20g kolbász90 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A díszítéshez
-
4g vaj25 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
Összesen
1212
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kalácsfészekhez
-
800g kalács2936 kcal
-
80g sertéslapocka189 kcal
-
80g trappista sajt282 kcal
-
14g vaj100 kcal
A kolbászhabhoz
-
80g kolbász362 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
14g vaj100 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
Összesen
4850
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kalácsfészekhez
-
51.9g kalács190 kcal
-
5.2g sertéslapocka12 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
A kolbászhabhoz
-
5.2g kolbász23 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
A díszítéshez
-
0.9g vaj7 kcal
-
11.7g snidling4 kcal
-
3.9g főtt tojás6 kcal
Összesen
314
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1916.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 153.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
1212
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 144.4 g
Zsír
-
Összesen 270.3 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7667.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 1578 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1539 mg
-
Nátrium 3908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.8 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 614.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 505 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1117 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 5259 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1424 micro
Összesen
4850
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A kalácsfészekhez
-
80 dkg kalács
A kolbászhabhoz
A díszítéshez
-
1 ek vaj
-
1 csokor snidling
-
1 db főtt tojás
Elkészítés
A kalácsfészekhez
- A kalácsszeleteket megpirítjuk, és 4-5 cm-es sütiszaggatóval 12 dbkört vágunk ki belőle.
- Az előző formánál kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a kalácskörök közepét is.
- Hasonlóan járunk el a sajt- és sonkaszeletekkel is.
- Egyfészket 3 szelet kalácskarika, 2 szelet sonka és 2 szelet sajt fog alkotni.
- A legalulra kerülő kalácskarikatetejét megvajazzuk. Erre jön ráegysonka- és sajtkarika, majd egy mindkét oldalán megvajazott kalácskarika, és ismét sonka-sajt, végül pedig egy az alján megvajazott kalácskarika.
- A fészkünk oldalát körbekenjük vékonyan vajjal, és aprított snidlingbe forgatjuk, félretesszük.
- A kolbászhabhoz a kolbászt a vajjal, mustárral, petrezselyemmel, pici sóval, borssal gyorsvágóba dobjuk, pépesítjük.
- A kolbászmasszát óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe, és megtöltjük vele afészkek közepét, majd a maradékot a kosarak tetejére halmozzuk.
- A tetejét főtt tojással díszítjük.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6990
- Feltöltés dátuma: 2011. április 14.
Ajánló
A megmaradt, kiszaggatott kalács-, sonka-, sajtkarikák közepét szintén összetapaszthatjuk a fészeknél leírt módon, a tetején egy kevés kolbászhabbal megspékelve, így nem megy pocsékba. Kínálhatunk mellé csemegeuborkát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
NS
17513 recept
Húsvétra szerettem volna alkotni valamilyen könnyű kis meglepi falatot, és mivel nagyon szeretem a kalácsot pirítósként, így ez lett az alapja ennek a finomságnak is.