r
Nosalty Logó

Húsvéti kolbászhabos fészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti kolbászhabos fészek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 1212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 4850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7667.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5259 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 4850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A kalácsfészekhez

  1. A kalácsszeleteket megpirítjuk, és 4-5 cm-es sütiszaggatóval 12 dbkört vágunk ki belőle.
  2. Az előző formánál kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a kalácskörök közepét is.
  3. Hasonlóan járunk el a sajt- és sonkaszeletekkel is.
  4. Egyfészket 3 szelet kalácskarika, 2 szelet sonka és 2 szelet sajt fog alkotni.
  5. A legalulra kerülő kalácskarikatetejét megvajazzuk. Erre jön ráegysonka- és sajtkarika, majd egy mindkét oldalán megvajazott kalácskarika, és ismét sonka-sajt, végül pedig egy az alján megvajazott kalácskarika.
  6. A fészkünk oldalát körbekenjük vékonyan vajjal, és aprított snidlingbe forgatjuk, félretesszük.
  7. A kolbászhabhoz a kolbászt a vajjal, mustárral, petrezselyemmel, pici sóval, borssal gyorsvágóba dobjuk, pépesítjük.
  8. A kolbászmasszát óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe, és megtöltjük vele afészkek közepét, majd a maradékot a kosarak tetejére halmozzuk.
  9. A tetejét főtt tojással díszítjük.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6990
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

A megmaradt, kiszaggatott kalács-, sonka-, sajtkarikák közepét szintén összetapaszthatjuk a fészeknél leírt módon, a tetején egy kevés kolbászhabbal megspékelve, így nem megy pocsékba. Kínálhatunk mellé csemegeuborkát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra szerettem volna alkotni valamilyen könnyű kis meglepi falatot, és mivel nagyon szeretem a kalácsot pirítósként, így ez lett az alapja ennek a finomságnak is.

Hozzávalók

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...