r
Nosalty Logó

Húsvéti kásás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti kásás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 10311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    749.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    314 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    238 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    2745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    265 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 10311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót,és a cukrot.
  3. Mikor feljött az élesztő, az olvasztott vajjal kidagasztjuk.
  4. 1 órát kelni hagyjuk.
  5. Kelés után 1cm vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Felkockázzuk, belerakjuk a tölteléket, és kettőbe hajtjuk.
  7. A széleit körbe óvatosan lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  8. Tepsibe rakjuk, és 10 percet pihentetjük.
  9. Pihentetés után forró olajba kisütjük, és vaníliás-fahéjas cukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2309
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Ajánlatos a rizst előző nap megfőzni, hogy kihűljön. A tölteléket tejberizs alapján készítsük el. Először kevesebb tejjel is feltehetjük főzni, és ha sűrű, akkor adagoljuk hozzá a többi tejet. Ha kihűlt, és nagyon kemény, akkor is lehet hígítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi hagyomány, húsvét előtt szokták sütni böjtnapkor.

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...