r
Nosalty Logó

Húsvéti fekete és fehér méteres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Húsvéti fekete és fehér méteres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 8265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    493.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9582.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    3824 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    3504 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.3 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 8265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Elkészítés

Fehér tészta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet.
  2. Jól eldolgozzuk.(legjobb gépi mixerrel). Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Vajazott, liszttel hintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!!

Mákos tészta

  1. A tojásokat habosítjuk a cukrokkal. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert kevés lisztet is. Jól elkeverjük.
  2. Vajazott, liszttel hintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!!

Mascarponés krém

  1. A mascarpone sajtkrémet elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt felverjük és a sajtkrémhez forgatjuk, óvatosan, ne törjük össze a habot!!
  3. Összeállítás; ha mindkét őzgerinc kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük. Mindegyik szeletet megkenjük a mascarponés krémmel, majd váltakozva a tésztákat egymás mellé illesztjük, hogy jól kiadja a formát.
  4. A fehér krémet lehetőleg úgy osszuk, hogy hagyjunk egy kicsit az egyik gerinc tetejére, vékonyan húzzuk át.
  5. A tejcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött az olajjal, és csurgassuk meg vele a másik gerincet. Tartsuk hűtőben a felszolgálásig, majd enyhén srégen szeleteljük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 509
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot készítettem húsvétra, saját ötlet volt, és nagyon-nagyon finomra sikeredett. Viszonylag egyszerű az elkészítése, bár nekem van két őzgerinc sütőformám, így egyszerre tudom a sütőbe behelyezni....... :-)))

Hozzávalók

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...