r
Nosalty Logó

Húsvéti bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Húsvéti bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 64 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1068 micro
  • β-karotin
    2836 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1774 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1159 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    103 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2368 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2224 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    7474 micro
  • β-karotin
    19852 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 3033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárazbabot a főzés előtti este áztassuk be. A kihűlt sonka főzőlé tetejéről gondosan távolítsuk el a zsírt, tegyük félre egy edényben.
  2. A sonka főzőlevét higítsuk fel vízzel, ameddig már nem lesz túlságosan sós. A víz mennyiségehozzávetőlegesen megegyezik a főzőlével.
  3. A babot öntsük a léhez, és forraljuk lassan. Ha a sonka főzőlevéhez nem használtunk babérlevelet, most adjunk hozzá 2-3 db-ot. Főzzük addig, ameddig a bab félig megpuhul.
  4. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint, és adjuk a leveshez.
  5. Készítsük el a csipetkéket, felhasználásig tegyük félre.
  6. A félretett sonkazsírt egy serpenyőben melegítsük meg, majd adjunk hozzá fűszerpaprikát. Kevés vízzel higítva forraljuk fel, majd öntsük hozzá a leveshez.
  7. Ha a bab megpuhult, készítsünk habarást. A zúzott fokhagymát keverjük el a tejföllel és a liszttel, majd a levesből merjünk hozzá egymerőkanál levet, és keverjük simára. Ha nem lett csomómentes, akkor szűrő segítségével adjuk a leveshez.
  8. Újból forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csipetkéket, és főzzük készre.
  9. Tálaljuk a levest. Levesbetétnek adhatunk hozzá kockázott főtt sonkát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 71941
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Apróra felkockáztam az előző esti főtt sonka darabból a leveshez szánt mennyiséget, és külön tányéron kínáltam a leves mellé. Nagyon fontos, hogy semmi esetre se adjuk a kockázott sonkát főzéskor a levesünkhöz, mert túlságosan sóssá válik az étel, élvezhetetlen lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti bableves
Kornél 167 recept

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a főtt sonkával, a tojással, a hideg készítményekkel. Húsvét vasárnapján talán nemcsak nálunk esik jól egy meleg leves, ami viszonylag hamar elkészíthető. 

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...