r
Nosalty Logó

Húsvéti olasz bárányragu paradicsomos nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pikács Árpád
Húsvéti olasz bárányragu paradicsomos nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

citromos bárányragu

paradicsomos-petrezselymes nokedli

Összesen 948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

citromos bárányragu

paradicsomos-petrezselymes nokedli

Összesen 5688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

citromos bárányragu

paradicsomos-petrezselymes nokedli

Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.4 g

Zsír

  • Összesen
    345.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5098.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2734 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2945 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3761 micro
Összesen 5688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    356 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 219 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

citromos bárányragu

paradicsomos-petrezselymes nokedli

Elkészítés

citromos bárányragu

  1. A bárányhúst megtisztítjuk a hártyáktól és az inas részektől, majd nagyobb kockákra vágjuk. Érdemes minél fiatalabb bárány húsát választani, mert annál omlósabb és puhább lesz a végeredmény.
  2. A kockázott húst ezután besózzuk-borsozzuk, majd sütés előtt átforgatjuk kevés lisztben is - ez szuper kérget fog biztosítani a húsdaraboknak, ami megvédi a kiszáradástól és bent tartja a szaftot.
  3. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, majd jöhet aztán a belisztezett hús, amit alaposan körbepirítunk, majd kiszedjük és félretesszük.
  4. A szalonnát vagy pancettát felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd az egészet a hússütésből hátramaradt zsiradékon pirítani kezdjük. Sózzuk-borsozzuk is ízlés szerint.
  5. Amikor már jól megpirult a hagymás alap, visszatesszük rá az előpirított húst, felöntjük a fehérborral és annyi vízzel, ami félig ellepi a húskockákat, majd kakukkfűvel és chilivel ízesítjük.
  6. Lefedve puhára pároljuk a húst. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe, sok múlik a hús típusán, a bárány korán és a húskockák méretén. (Amíg puhul a hús, van idő kifőzni a nokedlit.)
  7. Amikor a hús már szinte teljesen kész, egy kis tálban kikeverjük a tojássárgákat a citrom levével és aprított petrezselyemmel, majd ráöntjük a húsra. Főzni ekkor már nem kell, a ragu saját leve elég meleg a tojás hőkezeléséhez, így gyorsan besűrűsödik a mártás.
  8. Azon melegében tálaljuk a nokedli mellé szedve, aprított petrezselyemmel és chilivel díszítve.

paradicsomos-petrezselymes nokedli

  1. A nokedli hozzávalóit, beleértve a paradicsompürét és a finomra aprított petrezselymet, egy nagy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor már forr, bevizezzük a nokedliszaggatót, majd annak segítségével a vízbe szaggatjuk a a nokedlitésztát.
  3. A vízbe szaggatott nokedlit gyakori kevergetés mellett készre főzzük - ez azért fontos, hogy ne ragadjanak össze a nokedliszemek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1201
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 22.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Húsvéti olasz bárányragu paradicsomos nokedlivel
Pikács Árpád 14 recept

Húsvétkor régi hagyomány bárányt fogyasztani a katolikus országokban, hazánkban azonban kevésbé elterjedt ez a szokás. Pedig ha valamikor kipróbálnátok ezt a nemes húsfélét, akkor ilyenkor érdemes, például ebben a csodálatos olasz, citromos raguban! A legtöbb bárányraguval ellenben ez a fogás nem a paprikás-paradicsomos vonalon mozog, hanem sokkal frissebb, tavasziasabb összhatást nyújt a mártásba kerülő citromnak köszönhetően. Úgyhogy ha szeretitek a bárányhúst, vagy épp most próbálnátok ki, akkor bátran válasszátok ezt a receptet, csak ügyeljetek rá, hogy tényleg fiatal bárányt vegyetek!

Hozzávalók

citromos bárányragu

paradicsomos-petrezselymes nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...