Húspástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
2g konyak5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13g angolszalonna22 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
Összesen
661
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g konyak18 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g angolszalonna88 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
320g csemegeuborka75 kcal
Összesen
2645
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
41.7g sertéslapocka98 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
0.6g konyak1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.5g angolszalonna6 kcal
-
14.2g bacon56 kcal
-
22.2g csemegeuborka5 kcal
Összesen
184
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1339.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 168.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
661
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 203.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5359.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 2994 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 675.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 533 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 761 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
2645
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 ml főzőtejszín
-
1 ek konyak
-
só ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
5 dkg angolszalonna
-
12 szelet bacon
-
8 db csemegeuborka
Elkészítés
- Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
- Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
- Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
- Rámerjükaz összetevőkkel kevert darálthús felét.
- 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
- Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
- Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
- Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
- Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
- Babérlevelekkel és végülbacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
- Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjüka pástétomot.
- Lefedve hagyjuk kihűlni.
- Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 58294
- Feltöltés dátuma: 2008. december 17.
Ajánló
Reggelire friss kenyérrel, tízóraira gyümölcskompóttal, ebédre nem! Uzsonnára vajaskenyérrel, vacsorára majonézes krumplival.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam. Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra. Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.