r
Nosalty Logó

Húspástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Húspástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5359.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
  3. Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
  4. Rámerjükaz összetevőkkel kevert darálthús felét.
  5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
  8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
  10. Babérlevelekkel és végülbacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
  11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjüka pástétomot.
  12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 58246
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 17.

Ajánló

Reggelire friss kenyérrel, tízóraira gyümölcskompóttal, ebédre nem! Uzsonnára vajaskenyérrel, vacsorára majonézes krumplival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húspástétom
Harmathy Ildikó 313 recept

Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam. Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra. Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...