r
Nosalty Logó

Húsos-tejfölös rakott tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Húsos-tejfölös rakott tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

713
Kalória
34.6g
Fehérje
68.3g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
236.6g
Víz
123.6g
Koleszterin
4.5g
Rost
8.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    946.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 2850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, 2 ek olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsalékos nem lesz a hús. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A paprikát felszeleteljük, az újhagymát karikázzuk, majd a hagymás húshoz adjuk. Lefedve, kisebb lángon 30 percet pároljuk.
  3. Ezalatt a tésztát félig főzzük meg.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd a reszelt sajt felét hozzákeverjük.
  6. Ha elkészült a húsragu, az utolsó pillanatban adjuk hozzá az áttört fokhagymát.
  7. Egy kisebb tepsit vagy jénait vékonyan kiolajozunk vagy kivajazunk, és egy kis zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a tészta felét, rá a húsragut, majd a maradék tésztát, és végül a sajtos-tejfölt.
  8. A legtetejére a megmaradt reszelt sajt kerül, alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük, egészen addig, míg a sajt meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szokásomhoz ezúttal nem maradtam hű, mivel magyaros tésztaételt készítettem, az általam már megszokott olasz ízvilágú tészta helyett. Elhasználásra váró darált húsom volt a hűtőben, és nem szerettem volna semmilyen fasírtféleséget készíteni, így jött az ötlet egy rakott tésztára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!