Húsos-sajtos-zöldséges pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g borjúhús59 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
24 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g víz0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
25g tej14 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
17g gruyére sajt69 kcal
-
17g cheddar sajt67 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
47g zöldspárga7 kcal
-
25g brokkoli5 kcal
-
33g karfiol3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
561
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g borjúhús351 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g gruyére sajt413 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
280g zöldspárga39 kcal
-
150g brokkoli31 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3359
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
10g finomliszt37 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
15.1g borjúhús18 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
5g gruyére sajt21 kcal
-
5g cheddar sajt20 kcal
-
0.2g tárkony0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
14g zöldspárga2 kcal
-
7.5g brokkoli2 kcal
-
10g karfiol1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
170
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
561
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 205.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7061.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 2289 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2425 mg
-
Nátrium 1848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 976.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1684 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 264 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 1535 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1683 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3131 micro
Összesen
3359
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
100 g vaj
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 ek napraforgó olaj
-
100 ml víz
-
1 ek vaj
-
150 ml tej
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a tészta hozzávalóit, jól összegyúrjuk, betesszük egy zacskóba vagy letakarjuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.
- Kivesszük a hűtőből, és kinyújtjuk. (Nekem egy 29 cm átmérőjű kerámia piteformám van, ebbe 35 cm-es kerek tésztát gyúrok.) A formába tesszük a tésztát úgy, hogy a forma falán is tészta legyen egész a pereméig. Villával szurkáljuk meg, mert felpúposodik.
- 190 fokos sütőben 13-15 percig süssük.
A töltelékhez
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és 10 percig sütjük, rádobjuk a fokhagymát (ha száraz fűszert használunk, azt most dobjuk bele), kissé megsózzuk, ráöntjük a vizet, és kis lángon 40 percig fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult, elforraljuk a maradék vizet is róla, kirakjuk egy tálra.
- Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit sütjük (kb. 1 perc), felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a zöldfűszereket, a húst, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
- A zöldségeket párolóban 10 perc alatt megfőzzük, a lényeg, hogy ne teljesen főzzük meg a zöldséget, egy kicsit maradjon kemény, mert még a sütőben is sütni fogjuk.
- A megsült tésztánkra szórjuk a zöldség nagyobb részét, ráöntjük a húsos-tejszínes szószt, a maradék zöldséggel díszítjük a tetejét.
- 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, és 20 percig pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 15764
- Feltöltés dátuma: 2014. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Nagyon finom sajtos-húsos süti. :)