Húsos rántott palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
A palacsintatésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
75g tej42 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
35 kcal
-
13g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A besamelhez
-
13g vaj90 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g tej35 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g mexikói keverék35 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1937
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
A palacsintatésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A besamelhez
-
50g vaj359 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g tej140 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g mexikói keverék138 kcal
-
0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
7744
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
A palacsintatésztához
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
2g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A besamelhez
-
2g vaj14 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
15.8g darált sertéshús29 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.9g mexikói keverék5 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g zsemlemorzsa23 kcal
-
16.8g napraforgó olaj148 kcal
Összesen
305
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 142.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1467.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
1937
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.5 g
Zsír
-
Összesen 569.7 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 244 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 180 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5869.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 1187 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 2033 mg
-
Nátrium 2028 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 647.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 749 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 186 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1066 mg
-
Retinol - A vitamin: 743 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
7744
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
15 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
2 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A besamelhez
A raguhoz
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 teáskanál paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A palacsintatésztához
- A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált húst, nehogy a pirospaprika megégjen. Közepes lángon addig forgassuk a húst, míg a részei külön nem válnak egymástól, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 45 percig. A vége előtt 15 perccel adjuk hozzá a zöldségeket is.
- Amíg a hús párolódik, készítsük el a palacsintát és a besamelt. A palacsintához a hozzávalókat szépen sorban keverjük össze, és annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tegyük be a tésztát a hűtőbe, amíg elkészítjük a besamelt.
- A besamelhez habzásig hevítsük a vajat, szórjuk bele a lisztet, kavarjunk rajta egyet. Öntsük fel hideg tejjel (így nem lesz csomós), keverjük el, nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk. A kész besamelt keverjük bele az elkészült raguba, és hagyjuk kihűlni.
- Süssük meg a palacsintákat, és töltsük meg úgy, hogy egy-két evőkanálnyi ragut eloszlatunk a palacsinta alsó egyharmad részén, majd a két szélét behajtjuk a közepéig, és feltekerjük. Az így elkészült palacsintákat a szokásos módon panírozzuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 598
- Tegnapi nézettség: 110
- 7 napos nézettség: 587
- Össznézettség: 254299
- Feltöltés dátuma: 2010. március 31.
Ajánló
Magában majonézzel vagy tartármártással kiváló fogás, de adhatjuk feltétként is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem egyszerű étel, de megéri a fáradságot.