r
Nosalty Logó

Húsos rántott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos rántott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 7744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    569.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 7744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált húst, nehogy a pirospaprika megégjen. Közepes lángon addig forgassuk a húst, míg a részei külön nem válnak egymástól, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 45 percig. A vége előtt 15 perccel adjuk hozzá a zöldségeket is.
  2. Amíg a hús párolódik, készítsük el a palacsintát és a besamelt. A palacsintához a hozzávalókat szépen sorban keverjük össze, és annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tegyük be a tésztát a hűtőbe, amíg elkészítjük a besamelt.
  3. A besamelhez habzásig hevítsük a vajat, szórjuk bele a lisztet, kavarjunk rajta egyet. Öntsük fel hideg tejjel (így nem lesz csomós), keverjük el, nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk. A kész besamelt keverjük bele az elkészült raguba, és hagyjuk kihűlni.
  4. Süssük meg a palacsintákat, és töltsük meg úgy, hogy egy-két evőkanálnyi ragut eloszlatunk a palacsinta alsó egyharmad részén, majd a két szélét behajtjuk a közepéig, és feltekerjük. Az így elkészült palacsintákat a szokásos módon panírozzuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 596
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 428
  • Össznézettség: 252228
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Ajánló

Magában majonézzel vagy tartármártással kiváló fogás, de adhatjuk feltétként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egyszerű étel, de megéri a fáradságot.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...