Húsos rakott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Indigo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
616
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2459
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.9g zöldspárga6 kcal
-
21.9g darált sertéshús40 kcal
-
4.4g rizs16 kcal
-
15.4g tejföl30 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g tv-paprika1 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
107
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 378.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 963 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
616
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 154.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3480.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1877 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1512.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 655 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 3851 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5391 micro
Összesen
2459
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 113 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldspárga
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg rizs
-
350 g tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tv-paprika
-
1 db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
- A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
- Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
- 2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
- Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
- A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25938
- Feltöltés dátuma: 2012. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Indigo
34 recept
15 éve főztem először spárgát, abban az időben elég sokat. Volt részem még a spárgaföldön való munkában is akkor :) Azóta ritkábban van, mert a spárgát most már boltban veszem, de ez a húsos recept, ami a leginkább kedvelt nálunk ha a spárgáról van szó, időről időre már csak nosztalgiából is visszatér az asztalunkra.