r
Nosalty Logó

Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    2992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Elkészítés

Palacsinta

  1. A kétféle lisztet összekeverjük (ha nem gluténérzékenynek készül, sima búzaliszt is jó, de akkor kevesebb folyadék kell!) a sóval, tojással, tejjel csomómentesre. Hagyjuk állni 30 percet.
  2. Szénsavas vízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk a tésztát.
  3. Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. A sütő méretétől függően 6-8 db palacsintánk lesz.

Töltelék

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  2. A darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Készre pároljuk.
  3. Az elkészült darált húst hagyjuk picit hűlni, majd 2 evőkanálnyi sajtkrémet hozzákeverünk.
  4. Ezzel a krémes töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és háromba vágjuk őket.
  5. Egymás mellé, tálba állítjuk a palacsintákat, majd a sajtkrémmártást kanállal rájuk és melléjük tesszük.

Sajtkrém

  1. A maradék sajtkrémet a tejföllel, a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A töltött palacsintákra öntjük a mártást.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9382
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Paradicsomsalátával és jégsalátával kínáltuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárás és a maradék felhasználása szülte az ötletet. Dupla adagot készítettem, a másodikba olajbogyót is raktam, a töltelékbe és a sajtkrémbe is. A sajtkrémmel (az a bolti műanyagdobozos típus, bármelyik fajta jó hozzá) jól variálható az ízvilág: nálunk zöldfűszeres volt az egyik, a másik paprikás-chilis.

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...