Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
Palacsinta
-
52 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g ásványvíz0 kcal
-
53 kcal
Töltelék
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
35 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
Sajtkrém
Összesen
611
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
Palacsinta
-
206 kcal
-
60g kukoricaliszt218 kcal
-
1g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Töltelék
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
Sajtkrém
Összesen
2443
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
Palacsinta
-
16 kcal
-
4.7g kukoricaliszt17 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
3.9g ásványvíz0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
Töltelék
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
23.6g darált sertéshús43 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.9g krémsajt10 kcal
Sajtkrém
Összesen
193
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 748 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 125.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
611
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 160.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5460.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 845 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 2992 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 503.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
2443
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Palacsinta
-
6 dkg kukoricaliszt
-
1 késhegynyi só
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
50 ml ásványvíz
-
3 ek napraforgó olaj
Töltelék
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
5 levél bazsalikom
-
rozmaring ízlés szerint
Sajtkrém
Elkészítés
Palacsinta
- A kétféle lisztet összekeverjük (ha nem gluténérzékenynek készül, sima búzaliszt is jó, de akkor kevesebb folyadék kell!) a sóval, tojással, tejjel csomómentesre. Hagyjuk állni 30 percet.
- Szénsavas vízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk a tésztát.
- Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. A sütő méretétől függően 6-8 db palacsintánk lesz.
Töltelék
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
- A darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Készre pároljuk.
- Az elkészült darált húst hagyjuk picit hűlni, majd 2 evőkanálnyi sajtkrémet hozzákeverünk.
- Ezzel a krémes töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és háromba vágjuk őket.
- Egymás mellé, tálba állítjuk a palacsintákat, majd a sajtkrémmártást kanállal rájuk és melléjük tesszük.
Sajtkrém
- A maradék sajtkrémet a tejföllel, a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
- A töltött palacsintákra öntjük a mártást.
- Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9382
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.
Ajánló
Paradicsomsalátával és jégsalátával kínáltuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Vendégvárás és a maradék felhasználása szülte az ötletet. Dupla adagot készítettem, a másodikba olajbogyót is raktam, a töltelékbe és a sajtkrémbe is. A sajtkrémmel (az a bolti műanyagdobozos típus, bármelyik fajta jó hozzá) jól variálható az ízvilág: nálunk zöldfűszeres volt az egyik, a másik paprikás-chilis.