r
Nosalty Logó

Húsos makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gicka
Húsos makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2028 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    12049 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    571 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3283 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    72296 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 2028 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3116 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát feldaraboljuk, és egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg egységes, fakó színe nem lesz. Kb. 10 perc.
  3. Ezután felöntjük a paradicsomlé felével, sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, cukorral, bazsalikommal, az apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és hagyjuk főni, amíg el nem forrja kicsit a levét.
  4. Majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és amikor már raguszerű, vagyis elforrta a leve nagy részét, egy kevés őrölt pirospaprikával még színesítjük.
  5. Közben az 1 cs makaróni tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
  6. Ha minden elkészült, akkor egy tűzálló tálban összekeverjük a tésztát és a szószt, majd a tetejére simítjuk az 1 nagy tejfölt, és 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 62846
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptje, és mióta az eszemet tudom, hetente készíti ezt a húsos tésztát, töretlen sikerrel. Úgy érzem, én is tovább viszem ennek hagyományát, hiszen amikor csak időm van, elkészítem ezt a finom, laktató, olaszos-magyaros ételt. Azt szeretem benne a legjobban, hogy másnap is kiváló és nem szárad ki, már ha persze marad belőle másnapra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...