Húsos makaróni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gicka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
133g paradicsomlé23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
83g makaróni0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
338
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
800g paradicsomlé136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
500g makaróni0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
Összesen
2028
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
25.9g darált sertéshús47 kcal
-
34.5g paradicsomlé6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g disznózsír6 kcal
-
21.6g makaróni0 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
Összesen
87
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 12049 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
338
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.5 g
Zsír
-
Összesen 139.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3243.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1721 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1461.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 685 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 571 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 3283 micro
-
β-crypt 250 micro
-
Likopin 72296 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
2028
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 3116 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
60 dkg darált sertéshús
-
8 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 ek disznózsír
-
50 dkg makaróni
-
300 g tejföl
Elkészítés
- A vöröshagymát feldaraboljuk, és egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg egységes, fakó színe nem lesz. Kb. 10 perc.
- Ezután felöntjük a paradicsomlé felével, sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, cukorral, bazsalikommal, az apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és hagyjuk főni, amíg el nem forrja kicsit a levét.
- Majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és amikor már raguszerű, vagyis elforrta a leve nagy részét, egy kevés őrölt pirospaprikával még színesítjük.
- Közben az 1 cs makaróni tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
- Ha minden elkészült, akkor egy tűzálló tálban összekeverjük a tésztát és a szószt, majd a tetejére simítjuk az 1 nagy tejfölt, és 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 62846
- Feltöltés dátuma: 2013. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gicka
2 recept
Édesanyám receptje, és mióta az eszemet tudom, hetente készíti ezt a húsos tésztát, töretlen sikerrel. Úgy érzem, én is tovább viszem ennek hagyományát, hiszen amikor csak időm van, elkészítem ezt a finom, laktató, olaszos-magyaros ételt. Azt szeretem benne a legjobban, hogy másnap is kiváló és nem szárad ki, már ha persze marad belőle másnapra...