r
Nosalty Logó

Húsos káposzta Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Húsos káposzta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1961.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    553 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 3015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott,lehéjazott paradicsomotés a szintén apróra vágott zöldpaprikát,a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük:só, bors, ételízesítő, paprikakrém.Felöntjük annyi vízzel,ami bőven ellepi.
  3. Közben a káposztát vékony csíkokra szeljük, a rizst megmossuk (gyors rizst is használhatunk).Ha a hús már félig megpuhult,hozzáadjuk a káposztát,és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
  4. Hozzáadjuk a babérleveletés a majorannát, felforraljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. Ezután mielőtt teljesen készre főznénk,a tetejére rakjuk a rizst, és egy picit le is nyomjuk rajtaúgy,hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult, a tetején lazán egybeforgatjuk, tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 20434
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos káposzta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ezt a finom egytálételt még gyerekkoromban szerettem meg, igaz, akkor ezt APU főzte nekünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...