Húsos káposzta Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g sertéslapocka413 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
44g tejföl87 kcal
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
1200g káposzta240 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
3015
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.1g sertéslapocka59 kcal
-
43g káposzta9 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.2g zöldpaprika1 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.6g rizs13 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
Összesen
108
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 490.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 192.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3949.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1894 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1961.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 532 mg
-
D vitamin: 521 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 765 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 553 micro
-
β-karotin 1688 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1108 micro
Összesen
3015
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 185 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg sertéslapocka
-
1.2 kg káposzta
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 db babérlevél
-
2 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
10 dkg rizs
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott,lehéjazott paradicsomotés a szintén apróra vágott zöldpaprikát,a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük:só, bors, ételízesítő, paprikakrém.Felöntjük annyi vízzel,ami bőven ellepi.
- Közben a káposztát vékony csíkokra szeljük, a rizst megmossuk (gyors rizst is használhatunk).Ha a hús már félig megpuhult,hozzáadjuk a káposztát,és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
- Hozzáadjuk a babérleveletés a majorannát, felforraljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. Ezután mielőtt teljesen készre főznénk,a tetejére rakjuk a rizst, és egy picit le is nyomjuk rajtaúgy,hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult, a tetején lazán egybeforgatjuk, tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 20729
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Ajánló
A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezt a finom egytálételt még gyerekkoromban szerettem meg, igaz, akkor ezt APU főzte nekünk.