Húsleves töltelékkel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
125g sertéscsont0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g cérnametélt464 kcal
A töltelékhez
-
68g zsemle184 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
841
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g sertéscsont0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g cérnametélt1855 kcal
A töltelékhez
-
270g zsemle737 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3364
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
18.8g sertéscsont0 kcal
-
12.1g sárgarépa4 kcal
-
10.2g fehérrépa6 kcal
-
4.5g karalábé1 kcal
-
2.5g zeller1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
11.3g burgonya7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18.8g cérnametélt70 kcal
A töltelékhez
-
10.2g zsemle28 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 279.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5905 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
841
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6049.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 945 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 2050 mg
-
Nátrium 1963 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1117.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2612 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1700 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23619 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1751 micro
Összesen
3364
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 373 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
0.5 közepes db karalábé
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db burgonya
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
500 g cérnametélt
A töltelékhez
-
3 db tojás
-
1 kis db vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Leves elkészítése:
- A húst megmossukés a zöldségeket megpucoljuk. Odarakjuka húst hidegvízben főni. (Annyi vízzel öntsük fel,amiben majd elférnek a zöldségek is.)Mikor felhabzik, levesszükróla a habot, szép tisztára hagyva a vizet, és belerakjuka zöldségeket egyben. (A burgonya kivételével.)
- Ha felfőtt a zöldségekkel a leves, belerakjuka fűszereket.
- Kb. 1,5-2 órát főzzük.
- Mielőtt levennénka levest a tűzről, 30 perccelelőtte belerakjuka burgonyát egyben, tisztítva. Ha a burgonya is megpuhult, kóstoljuk meg, és ha kell még, ízesítjük. Kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst külön-külön, és leszűrjüka levest egy másik fazékba vagy tálba. A tésztát sós olajos vízben kifőzzük.
- Töltelék elkészítése:
- A zsemlét vagy kenyeret vízbe beáztatjuk,és jól kinyomkodva egy tálba tesszük.
- A hagymát lereszeljük,és olajon megpirítjuk,majd belerakjuka delikátot, a borsot és az aprítottvagy szárított petrezselyemzöldet. Kicsit felrottyantjuk,és a végén tesszükbele a pirospaprikát. Elkeverjükbenne, és le is vesszüka tűzről.
- Hozzáadjukaz áztatott zsömléhez a tojásokkal együtt. Jól összedolgozzuk,és ha szükséges, még sót tehetünk bele. Egyfolpackot levágunk, és kiterítjük,és a közepére halmozzuk a masszát úgy, hogy maradjon a szélein hely bőven a tekerés miatt. Majd az alját ráhajtjuka töltelékre, és feltekerjükjó szorosra, és a két végét cérnával összekötjük.
- Delikátos vízben vagy a levesbe rakva (ha belefér) 1 órahosszát főzzük. Én külön szoktam delikátos vízben megfőzni. Kényelmesebb. Ha megfőtt, szedjük le róla afolpackot, és várjunk vele még egy kicsit. Kihűlt, és lehet szeletelni.
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 65307
- Feltöltés dátuma: 2013. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megunhatatlan! :)