r
Nosalty Logó

Húsgombócok sárgabarackszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsgombócok sárgabarackszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 702 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6623.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    4492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5731 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3869 micro
Összesen 2809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst jól összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a nyers rizzsel és a 2 tojással.
  2. Dolgozzunk hozzá 1 ek olívaolajat és a friss koriandert. Sózzuk, és borsozzuk.
  3. Dió nagyságú gombócokat gyúrjunk belőle.
  4. A húsgombócokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és öntsünk alá másfél csésze csirkelevest.
  5. 20 percig gyöngyöztessük, és szükség esetén pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  6. Szűrjük le a gombócokat, és hagyjuk kihűlni.
  7. A gombócokat hempergessük meg lisztben, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Amikor a vaj már serceg, tegyük bele a húsgombócokat, és 5-6 percig süssük őket, amíg szépen megpirulnak.
  8. A mártáshoz áztassuk 2 órára vízbe a sárgabarackot úgy, hogy a víz teljesen elfedje.
  9. Szűrjük le, tegyük robotgépbe, és turmixoljuk össze a fokhagymával, őrölt korianderrel, 1 ek olívaolajjal, 3 csésze csirkelevessel.
  10. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük át egy serpenyőbe, és fakanállal 5 percig állandóan kevergetve gyöngyöztessük.
  11. Öntsük a mártást a húsgombócra, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4687
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a második recept, amit elkészítettem Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből. Én kicsit csaltam, de így is nagyon finom lett: sajnos bárányhúst nem találtam, ezért darált malachusi került bele. Ezenkívül a friss koriander is hiánycikk volt. Vettem helyette egész koriandermagot és mozsárban megőröltem. Tehát, ha nincs bárányhusi, ne kezdjünk el pánikolni!   :) Csirkelevest én leveskockából készítettem. Itt mindenképpen a kocka használati utasításában nézzük meg, hogy mennyi vízhez mennyi kocka szükséges!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...