Húsgombócok sárgabarackszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g bárányhús334 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
5g rizs18 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
313g csirke alaplé22 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
105 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
702
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g bárányhús1335 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1250g csirke alaplé88 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
175g aszalt sárgabarack422 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
2809
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
19.3g bárányhús52 kcal
-
15.4g póréhagyma4 kcal
-
0.8g rizs3 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48.2g csirke alaplé3 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
6.8g aszalt sárgabarack16 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1655.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 1123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1433 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 967 micro
Összesen
702
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 113.2 g
Zsír
-
Összesen 169.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6623.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 4492 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.5 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 610.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5731 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3869 micro
Összesen
2809
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db póréhagyma
-
2 db tojás
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12.5 dl csirke alaplé
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek vaj
-
175 g aszalt sárgabarack
Elkészítés
- A húst jól összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a nyers rizzsel és a 2 tojással.
- Dolgozzunk hozzá 1 ek olívaolajat és a friss koriandert. Sózzuk, és borsozzuk.
- Dió nagyságú gombócokat gyúrjunk belőle.
- A húsgombócokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és öntsünk alá másfél csésze csirkelevest.
- 20 percig gyöngyöztessük, és szükség esetén pótoljuk az elfőtt folyadékot.
- Szűrjük le a gombócokat, és hagyjuk kihűlni.
- A gombócokat hempergessük meg lisztben, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Amikor a vaj már serceg, tegyük bele a húsgombócokat, és 5-6 percig süssük őket, amíg szépen megpirulnak.
- A mártáshoz áztassuk 2 órára vízbe a sárgabarackot úgy, hogy a víz teljesen elfedje.
- Szűrjük le, tegyük robotgépbe, és turmixoljuk össze a fokhagymával, őrölt korianderrel, 1 ek olívaolajjal, 3 csésze csirkelevessel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük át egy serpenyőbe, és fakanállal 5 percig állandóan kevergetve gyöngyöztessük.
- Öntsük a mártást a húsgombócra, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4689
- Feltöltés dátuma: 2010. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a második recept, amit elkészítettem Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből. Én kicsit csaltam, de így is nagyon finom lett: sajnos bárányhúst nem találtam, ezért darált malachusi került bele. Ezenkívül a friss koriander is hiánycikk volt. Vettem helyette egész koriandermagot és mozsárban megőröltem. Tehát, ha nincs bárányhusi, ne kezdjünk el pánikolni! :) Csirkelevest én leveskockából készítettem. Itt mindenképpen a kocka használati utasításában nézzük meg, hogy mennyi vízhez mennyi kocka szükséges!