r
Nosalty Logó

Húsgombóc spagettivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsgombóc spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz:

A paradicsomszószhoz:

Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz:

A paradicsomszószhoz:

Összesen 4561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz:

A paradicsomszószhoz:

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12344.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    571 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    3853 mg
  • Nátrium
    6413 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1511 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1743 micro
  • β-karotin
    8783 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    82340 micro
  • Lut-zea
    5407 micro
Összesen 4561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2403 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A paradicsomszószhoz:

Elkészítés

A húsgombóchoz:

  1. A darált húst a tojással, a zsemlemorzsával, a sóval és a borssal összegyúrjuk, és ugyanolyan méretű gombócokat formálunk.
  2. Az olívaolajat felhevítjük abban az edényben, amiben az egészet főzni fogjuk. Beletesszük a gombócokat, és közepes lángon megpirítjuk (nem sütjük!) annyira, hogy egy kicsit barna legyen. Kivesszük, és az olajat félretesszük.

A paradicsomszószhoz:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat, amit a gombócoktól meghagytunk, felforrósítjuk, arra rádobjuk a hagymát és a répát. Megdinszteljük, és felöntjük vízzel.
  2. A gombát, a zellert és az olajbogyót feldaraboljuk ízlés szerint. A vízbe dobjuk, és felöntjük a paradicsomszósszal. A paradicsomot felkockázzuk, és azt is beledobjuk, sózzuk, cukrozzuk, és megvárjuk, hogy felforrjon. Belerakjuk a gombócokat, fűszerezzük a bazsalikommal, az oregánóval és a fokhagymával. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük a gombócokat néha-néha kevergetve.
  3. A spagetti tésztát megfőzzük ízlés szerint al dente-re. A paradicsommal és a gombócokkal tálaljuk. Ha akarjuk, megszórhatjuk parmezánnal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi olaszos étel. Aki nem próbálta még, ajánlom neki, mert nagyon ízletes.

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A paradicsomszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...