Húsgombóc spagettivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombóchoz:
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
A paradicsomszószhoz:
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
40g víz0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12g olajbogyó14 kcal
-
32g gomba7 kcal
-
3 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
Összesen
913
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombóchoz:
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A paradicsomszószhoz:
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
200g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
60g olajbogyó70 kcal
-
160g gomba34 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
Összesen
4561
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombóchoz:
-
29.2g darált sertéshús53 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
A paradicsomszószhoz:
-
14.6g paradicsomszósz4 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g sárgarépa0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.8g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.8g olajbogyó2 kcal
-
4.7g gomba1 kcal
-
3.5g halványító zeller0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
14.6g paradicsom3 kcal
-
14.6g spagetti tészta54 kcal
Összesen
132
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2468.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 480.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 349 micro
-
β-karotin 1757 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 16468 micro
-
Lut-zea 1081 micro
Összesen
913
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 304.5 g
Zsír
-
Összesen 151 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12344.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 571 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 704 mg
-
Foszfor 3853 mg
-
Nátrium 6413 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.6 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2401.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1014 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 109 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1511 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 1743 micro
-
β-karotin 8783 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 82340 micro
-
Lut-zea 5407 micro
Összesen
4561
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2403 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
-
1 kg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
1 teáskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
2 ek olívaolaj
A paradicsomszószhoz:
-
5 dl paradicsomszósz
-
2 dl víz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kis db sárgarépa
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
1 csokor oregánó
-
20 db olajbogyó
-
5 közepes db gomba
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 teáskanál balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
5 közepes db paradicsom
-
500 g spagetti tészta
Elkészítés
A húsgombóchoz:
- A darált húst a tojással, a zsemlemorzsával, a sóval és a borssal összegyúrjuk, és ugyanolyan méretű gombócokat formálunk.
- Az olívaolajat felhevítjük abban az edényben, amiben az egészet főzni fogjuk. Beletesszük a gombócokat, és közepes lángon megpirítjuk (nem sütjük!) annyira, hogy egy kicsit barna legyen. Kivesszük, és az olajat félretesszük.
A paradicsomszószhoz:
- A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat, amit a gombócoktól meghagytunk, felforrósítjuk, arra rádobjuk a hagymát és a répát. Megdinszteljük, és felöntjük vízzel.
- A gombát, a zellert és az olajbogyót feldaraboljuk ízlés szerint. A vízbe dobjuk, és felöntjük a paradicsomszósszal. A paradicsomot felkockázzuk, és azt is beledobjuk, sózzuk, cukrozzuk, és megvárjuk, hogy felforrjon. Belerakjuk a gombócokat, fűszerezzük a bazsalikommal, az oregánóval és a fokhagymával. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük a gombócokat néha-néha kevergetve.
- A spagetti tésztát megfőzzük ízlés szerint al dente-re. A paradicsommal és a gombócokkal tálaljuk. Ha akarjuk, megszórhatjuk parmezánnal.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1592
- Feltöltés dátuma: 2017. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazi olaszos étel. Aki nem próbálta még, ajánlom neki, mert nagyon ízletes.