Húsgolyók curry mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsgolyókhoz:
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
15g toast kenyér41 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz:
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
Összesen
522
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsgolyókhoz:
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g toast kenyér82 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz:
-
15g vaj108 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
Összesen
1043
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsgolyókhoz:
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
2.5g toast kenyér7 kcal
-
21g darált sertéshús38 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50.4g zöldség alaplé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz:
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
7.7g újhagyma1 kcal
Összesen
87
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1797.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
522
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3594.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 2373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 372 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
1043
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A húsgolyókhoz:
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
1.5 szelet toast kenyér
-
250 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
600 ml zöldség alaplé
-
1 db babérlevél
A mártáshoz:
-
15 g vaj
-
15 g finomliszt
-
1 tk curry por
-
75 ml főzőtejszín
-
1 tk citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 db újhagyma
Elkészítés
A húsgolyókhoz:
- A húsgolyókhoz a hagymát apró kockákra vágjuk és a vajban kb. 5 percig dinszteljük, majd hagyjuk hűlni. A kenyér héját levágjuk, majd kevés vízbe áztatjuk. A kenyeret kicsavarjuk, eldolgozzuk a hússal, tojással és a hagymával. Sóval, borssal fűszerezzük, 8 golyót formázunk.
- A levest felfőzzük, hozzáadjuk a babérlevelet és a húsgolyókat. Lefedve közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig főzzük. A húsgolyókat kiszedjük. A levest átszűrjük, 300 ml-t félre teszünk a mártás készítéséhez.
A mártáshoz:
- A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curry port, elkavarjuk, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a 300 ml levessel, amelyben a húsgolyók főttek, és a tejszínnel. Felfőzzük, és közepes hőmérséklet közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük.
- Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, ferde, vékony gyűrűkre vágjuk. A mártást sóval, borssal, curry porral, citromlével és cukorral ízesítjük. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és felforrósítjuk. Az újhagymával és kevés curry porral megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2173
- Feltöltés dátuma: 2015. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Húsgolyók finom fűszeres mártásban, egyszerű és finom.