r
Nosalty Logó

Huevos Rancheros

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Huevos Rancheros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    6167 micro
  • β-crypt
    1460 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    607 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát és a félbevágott paradicsomokat (melyeket sózunk, borsozunk) 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A paprikák héját lehúzzuk, magházukat eltávolítjuk, 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát félfőre vágjuk, és az olívaolajon addig pirítjuk, míg megkaramellizálódik. Félretesszük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben ropogósra sütjük a serrano sonkát, félretesszük.
  4. Tovább használjuk a serpenyőt, egy kanálka vaj hozzáadásával, ebben sütjük meg a sóval, borssal, chilivel a tojást.
  5. Három szelet kenyeret megkenünk olívaolajjal, és grillen megpirítjuk, majd megkenjük a fokhagymagerezdekkel.
  6. Erre a pirítósra halmozzuk a hagymát, a sült paprikát, a sonkát, a tojást, melyet megszórunk füstölt paprikával, végül a sült paradicsommal és korianderrel koronázzuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4931
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Ajánló

Aki szereti, még a tálalásnál nyugodtan tehet rá korianderzöldet, jalapeno szeleteket, akár sajttal is gazdagíthatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Huevos Rancheros
Évi néni 1830 recept

Villásreggelire készítettem, mindenki megelégedésére. Evvel a reggelivel nyugodtan elindulhattak a mexikói földművesek a munkába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...