r
Nosalty Logó

Hosszúkás kenyerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aurélia
Hosszúkás kenyerek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előtészta

Tészta

Összesen 327 kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előtészta

Tészta

Összesen 2289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előtészta

Tészta

Összesen 246 kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 327 kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    2537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 2289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Elkészítés

Előtészta

  1. Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, a mokkáskanálnyi cukorral, hozzáöntjük a rétesliszt és burgonyapehely keverékéhez. A burgonyapelyhet lehet helyettesíteni 2-3 áttört főtt krumplival is, de el is hagyható. Ha teszünk bele, szaftosabb lesz, és nehezebben szárad ki. Összekeverve ez egy sűrűn folyó massza lesz.
  2. Letakarjuk, meleg helyen fél órát kelesztjük.

Tészta

  1. Hozzászitáljuk a másik lisztet (a szitálással is egy csomó levegőt juttatunk be), sózzuk. Az aszkorbinsav is segít az élesztő munkájában, akárcsak a rétesliszt a nagyobb sikértartalmával.
  2. Az előző hozzávalókat nagyjából összekeverjük, és akkor hozzáadjuk az olajat. Olíva is lehet persze.
  3. 10-15 perc gépi dagasztás után letakarjuk, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, hengerré formázzuk, elosztjuk 3 részre. Mindegyiket kilapogatjuk, nyújtjuk kb. 25×30 cm-es téglalapra. A hosszabbik oldalán összehajtjuk fölülről lefelé, aztán alulról fölfelé még egyszer. A hajtásszélt jól összenyomkodjuk a hengerrel, egy kicsit megsodorjuk tepsi hosszúságúra. A három rudat tisztes távolságban elhelyezzük a tepsin.
  5. Letakarva fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  6. Megkenjük egy kis tejjel hígított tojássárgájával, ferde vonalakban bevágjuk egy zsilettpengével. Megint kelesztjük kb. 15 percig, amíg a vágások szét nem nyílnak.
  7. Ezzel egyidejűleg 200 fokra előmelegítjük a sütőt, alulra egy hőálló edénybe beteszünk egy kis csészényi vizet.
  8. Hőlégkeveréssel 200 fokon 10 percig sütjük, aztán mérsékeljük a hőmérsékletet 170 fokra, és tovább sütjük még 25 percig. Ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk sütőpapírral. A sütőből való kivétel után letakarjuk egy konyharuhával a kihűlésig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35*30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6185
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Ajánló

Kívül ropogós, belül puha zsemlekenyeret kapunk. A sréhen felszeletelve "pici gyerekkézbe" való.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszúkás kenyerek
Aurélia 5 recept

Szóval ez a virágzsemle némileg módosult változata. Olaj van a tésztájában, és persze a fazon is más. Olyan hosszúkás, francia kenyér-szerű, de azért bagettnak nem merném nevezni.

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...