r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 4628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 4628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és körbepirítjuk a combokat, majd félretesszük.
  2. Ugyanebben a lábasban folytatjuk az apróra vágott vöröshagyma párolásával (szükség szerint kevés vízzel rásegíthetünk a folyamatra). Jöhet mellé a felaprított fokhagyma, majd néhány perccel később az apró kockára vágott paprikák és paradicsom.
  3. Kevés vízzel felöntjük, és összefonnyasztjuk a zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával (akár egy kevés köménymagot is adhatunk hozzá).
  4. Ha összeállt a pörköltalapunk, visszatesszük a megpirított csirkéket, keverünk rajta egyet óvatosan, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  5. Puhára főzzük, közben elkészítjük a palacsintatésztát.
  6. Ha a csirkecombok megpuhultak, kihalásszuk őket. Egy tálba öntjük a tejfölt, majd rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy-két merőkanálnyi szafttal elkeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük, és elkeverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
  7. A csirkecombokat apróra vágjuk, majd a sűrű szaftból 1-2 merőkanállal hozzákeverünk.
  8. A kisült palacsinták közepére halmozunk 2-3 evőkanálnyi szaftos csirkét, majd a palacsinta oldalait behajtva feltekerjük.
  9. A szafttal leöntve, tejföllel tálaljuk.

A palacsintához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, majd jöhetnek a tojások és folyamatos keverés mellett a tej, végül egy kevés olaj.
  2. Csomómentesre keverjük, és a hűtőben pihentetjük legalább fél órát, majd enyhén olajozott serpenyőben kisütjük.
  3. Vissza a pörkölthöz!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 491
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 25915
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha palacsintatészta, szaftos hús, tejföl és szaft. Gyakran a maradék pörkölt eltűntetése végett készítjük, csirkéből, marhából, borjúból. Igen, ez a méltán híres hortobágyi palacsinta! 

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...