r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Morzsácska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Hortobágyi húsos palacsinta Morzsácska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkepörkölt készítés

Palacsinta készítés

Tejfölös habarás

Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkepörkölt készítés

Palacsinta készítés

Tejfölös habarás

Összesen 5783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkepörkölt készítés

Palacsinta készítés

Tejfölös habarás

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197.5 g

Zsír

  • Összesen
    399.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1893.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 5783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Csirkepörkölt készítés

Palacsinta készítés

Tejfölös habarás

Elkészítés

Csirkepörkölt készítés

  1. A palacsintatésztát bekeverjük a leírt hozzávalókból, és állni hagyjuk. Közben nekilátunk pörköltöt elkészíteni. Ha nincs szódabikarbóna, használhatunk szódavizet, csak akkor annyi tejet használjunk, hogy figyelembe kell venni, hogy a víz is hígít. Ebből a mennyiségből kb. 15 palacsinta jön ki. (Én vékony palacsintákat gyártok, közepes palacsintasütőben.)
  2. Amikor már fő a pörkölt, párhuzamosan elkészíthetjük a palacsintákat. Ken-önt-sütöget-forgat-sütöget. :)

Palacsinta készítés

  1. Meghámozzuk a hagymákat. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon dinszteljük. Közben a fokhagymát is apróra vágjuk. Mossuk a csirkecombokat, kettévágjuk. Mossuk a paradicsomot, paprikát, felvágjuk őket.
  2. A majdnem készre dinsztelt hagymához adjuk a fokhagymát, majd a piros fűszerpaprikát, és jól átforgatjuk, de nem sokáig. Belerakjuk a combokat, a fűszereket, a felvágott zöldségeket, majd felöntjük vízzel és borral (elhagyható). Átforgatjuk, és fedő alatt közepes hőfokon forrásig főzzük.
  3. Amikor elkezd forrni, levesszük a hőfokot, átforgatjuk, és fedő alatt kb. 30 percig főzzük, néha átforgatjuk.
  4. Levesszük a fedőt, magasabb hőfokon néha átforgatva elkezdjük lefőzni a folyadék nagy részét. Kóstolhatunk, és a vége felé a szerecsendiót is beletehetjük.
  5. Ha kész, és jó szaftos akkor félrehúzzuk, és kiszedegetjük a husikat egy tálba.
  6. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a pörköltszafthoz, és átforraljuk. A húsokat és a bőrt (aki nem szereti eldobhatja) gondosan lefejtjük a csontról és a porcról. Késsel vagy ollóval apróra vagdossuk. 2-3 evőkanál tejfölös zaftot keverünk a húshoz.
  7. A kész palacsintákba elkezdjük beletöltögetni a húst. Lehet háromszög formába hajtogatni, vagy felcsavarni. (Én ketté szoktam vágni a feltekert verziót.) Kivajazott/olajozott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rakjuk a töltött palacsintákat, majd a végén egyenletesen elosztva ráöntjük a tejfölös szaftot. (Én volt, hogy reszelt trappistát szórtam a tetejére). Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, és ha lehet, a végén grillezhetjük is. Akkor jó, ha pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2727
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Ajánló

Mindenkinek, aki szeret sok időt a konyhában tölteni, pepecselni, mosogatni, és valami nagyon finomat adni és enni, és a dicséreteket begyűjteni! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta Morzsácska konyhájából
Morzsácska 39 recept

Több napra elegendő élelem, főleg, ha ketten eszik! ;) Lefagyasztható, megmelegítve, plusz tejföllel kiváló. Régen nem szerettem, mert otthon mindig darált hússal készült. Ezt már inkább elkészítem, és eszem.  Úgy hallottam, hogy a régi szegény emberek, amikor készítettek egy nagyobb adag pörköltet csirkéből, és nem akarták napokig egyféleképp enni, vagy már nem volt annyi, hogy mindenki jóllakjon, akkor megtöltötték a hússal a palacsintatésztát, és összesütötték, esetleg egy kis tejföllel. Úgyis marad egy kevés palacsinta, lekvárosnak vagy túrósnak. :) És lehet, marad egy kis tejföl is... Ha maradt tejföl, ki lehet próbálni bekeverni fahéjas porcukorral, vagy még tejföllel is, és úgy beletölteni a palacsintába (túrógombóc feeling :D ). Vagy egyszerűen csak félrerakni, és ha marad másnapra a hortobágyiból, akkor melegítés után ráhalmozhatjuk díszítésként! :)

Hozzávalók

Csirkepörkölt készítés

Palacsinta készítés

Tejfölös habarás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...