Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A töltelékhez és a szószhoz
-
167g csirkecomb185 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A palacsintához
-
33g finomliszt121 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
A díszítéshez
-
17g tejföl33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A töltelékhez és a szószhoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A díszítéshez
-
100g tejföl198 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
3974
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A töltelékhez és a szószhoz
-
38.6g csirkecomb43 kcal
-
7.7g paprika1 kcal
-
7.7g paradicsom1 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.9g füstölt szalonna13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
7.7g tejföl15 kcal
A palacsintához
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
3.9g szódavíz0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
A díszítéshez
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
152
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 133.7 g
Zsír
-
Összesen 288.5 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 886 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3556.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1526 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1231.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 588 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 1422 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1699 micro
Összesen
3974
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 199 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez és a szószhoz
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek mustár
-
2 dl tejföl
A palacsintához
-
200 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2 csipet só
-
2 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
A díszítéshez
-
5 ek tejföl
Elkészítés
A töltelékhez és a szószhoz
- A tisztított, sóval-borssal bedolgozott csirkecombokat a vékonyan szelt füstölt szalonnára helyezzük egy nagy tepsiben. Kevés fűszerpaprikával és köménnyel megszórjuk. Rádobáljuk a nagyobb darabokba vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, és újból fűszerezzük őket.
- Olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, majd fóliával letakarjuk, és mehet az előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni. Utána vegyük le a fóliát, és süssük még további 20 percig, hogy ropogós legyen a bőre.
- Az így elkészített sült csirke bőrét vegyük le, és tegyük félre. Később vagy akár azonnal egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára egymás mellé téve megpiríthatjuk őket, így nagyszerű rágcsát készíthetünk belőle az esti filmnézéshez.
- A csirkehúst fejtsük le a csontról, utóbbira nem lesz szükségünk. A húst kockázzuk és tegyük egy tálba.
- A zöldségeket az összes szafttal, plusz kevés fűszerpaprikával, köménnyel, sóval, borssal, egy evőkanál mustárral, és tejföllel turmixoljuk össze, ez lesz a szósz.
A palacsintához
- Miközben sül a csirke, készítsük el a palacsintát. A hozzávalókat keverjük el csomómentesen: liszt + só + tojás + tej + 3 ek olaj (a többivel a sütőt kenjük majd) + szódavíz. Szódát még adhatunk hozzá, ha sűrűnek találjuk a tésztát.
- Az a legjobb, ha hagyjuk a palacsintatésztát pihenni egy fél órát, de ha erre nincs idő, akkor egyből nekiállhatunk a sütésnek.
- A palacsintasütőt forrósítsuk fel, és minden adag előtt kenjük meg egy csepp olajjal, majd jöhet egy merőkanál tészta körbeforgatva. Ha picit megpirult és mozgatásra elcsúszik, akkor fordíthatjuk is. Így süssük ki az összes tésztát. Nekem most 10 nagy készült, de csak 6 kellett. Ez attól függ, mennyi csirkehús marad, és azt hogyan, milyen arányban osztjuk szét, mint töltelék.
A díszítéshez
- A szósz egynegyedét keverjük a felkockázott csirkehúshoz, ha kell, még fűszerezzük, ez lesz a töltelék.
- Tekerjünk minden palacsintába egy-két kanálnyi tölteléket. Ezeket a kis batyukat tegyük egy tepsibe szorosan egymás mellé. Locsoljuk meg őket a szósszal, és tegyük sütőbe, hogy visszamelegedjen az egész, és egy picit rápiruljon a szósz.
- Tálaláskor tegyünk mindenkinek egy-egy töltött palacsintát a tányérjára, locsoljuk meg plusz szósszal, kanalazzunk rá tejfölt, és díszítsük petrezselyemlevéllel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 19950
- Feltöltés dátuma: 2020. március 07.
Ajánló
Nem csak maradék sült csirkéből, paprikás csirkéből jó, érdemes kifejezetten emiatt is csirkét sütni! Igazi hungarikum!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
A kedvenc sós palacsintám, bármikor meg tudnám enni. Most egy pár maradék sült csirkecombból készítettem, ami mellett csodás sült zöldségek voltak, ezért ennek a receptjét is leírom.