r
Nosalty Logó

Holland sajtsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Holland sajtsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4463.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3948 micro
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk.
  2. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Az újhagymát megpucoljuk, felaprítjuk (egy keveset félretehetünk a díszítéshez), és az öntetbe keverjük.
  4. Aztán az almákat hámozzuk meg, kivágjuk a magházukat, felkockázzuk, és az öntetbe szórjuk.
  5. A sajtokat is felkockázzuk, és az öntethez keverjük.
  6. Közben a megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket, és azokat is az öntetbe keverjük.
  7. A végén kóstoljuk meg, és sózzuk, netalán édesítsük, ha úgy érezzük, szükséges.
  8. Tálalás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 438
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32396
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Ajánló

Kívül ropogós, belül puha rozsos kiflivel a legfinomabb. Gyermekzsúrra és bármilyen más összejövetelre nagyszerű étel. Akár előző este is elkészíthető, sőt, ha nincs szezonja a kukoricának, akkor konzervkukoricából is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a salátának semmi köze nincs Hollandiához. Ez csak a fantázianeve. A legelső budai salátabárban árulták sok-sok éven keresztül. Sajnos azóta megszűnt az üzlet, de a recept tovább él, és most már közkincs!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...