Holland sajtsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2495
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1116 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 280.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.2 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4463.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1678 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 1246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 477 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1690 micro
-
β-crypt 281 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3948 micro
Összesen
2495
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk.
- Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
- Az újhagymát megpucoljuk, felaprítjuk (egy keveset félretehetünk a díszítéshez), és az öntetbe keverjük.
- Aztán az almákat hámozzuk meg, kivágjuk a magházukat, felkockázzuk, és az öntetbe szórjuk.
- A sajtokat is felkockázzuk, és az öntethez keverjük.
- Közben a megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket, és azokat is az öntetbe keverjük.
- A végén kóstoljuk meg, és sózzuk, netalán édesítsük, ha úgy érezzük, szükséges.
- Tálalás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 438
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 32562
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.
Ajánló
Kívül ropogós, belül puha rozsos kiflivel a legfinomabb. Gyermekzsúrra és bármilyen más összejövetelre nagyszerű étel. Akár előző este is elkészíthető, sőt, ha nincs szezonja a kukoricának, akkor konzervkukoricából is elkészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Ennek a salátának semmi köze nincs Hollandiához. Ez csak a fantázianeve. A legelső budai salátabárban árulták sok-sok éven keresztül. Sajnos azóta megszűnt az üzlet, de a recept tovább él, és most már közkincs!