Hólabda BPeti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta:
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
26 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krém:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
17g cukor64 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
38 kcal
-
100g tej56 kcal
-
17g vaj119 kcal
Díszítés:
-
20g kókuszreszelék132 kcal
-
18g étcsokoládé98 kcal
-
3g vaj20 kcal
Összesen
1017
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta:
-
550g tojás692 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
145g finomliszt528 kcal
-
128 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krém:
-
100g tojássárgája322 kcal
-
83g cukor321 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
191 kcal
-
500g tej280 kcal
-
83g vaj595 kcal
Díszítés:
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
90g étcsokoládé491 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5088
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta:
-
27.6g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krém:
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
2.5g étkezési keményítő10 kcal
-
25.1g tej14 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
Díszítés:
-
33 kcal
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
255
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
1017
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 263 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 3101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8554.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 2051 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 3527 mg
-
Nátrium 2024 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.4 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 464.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1821 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 615 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 2305 mg
-
Retinol - A vitamin: 1796 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3604 micro
Összesen
5088
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tészta:
-
10 db tojás
-
200 g cukor
-
145 g finomliszt
-
56 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krém:
-
5 db tojássárgája
-
83 g cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
50 g étkezési keményítő
-
500 ml tej
-
83 g vaj
Díszítés:
-
10 dkg kókuszreszelék
-
90 g étcsokoládé
-
2 tk vaj
Elkészítés
A tészta:
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kakaós keverékhez. A tésztát két felé vesszük.
- Egy 20x35 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd két lapot sütünk. 170 C-on mindkét lapot kisütjük.
- Ha kisültek, kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
- 6,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki minél több kört.
A krém:
- A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a keményítőt és egy kicsi tejet.
- A maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és visszatesszük a tűzre, tovább főzzük, amíg puding állagú nem lesz. Kihűtjük.
- Ha a krémünk langyos, hozzátesszük a vajat, és elkeverjük benne, tovább hűtjük.
Díszítés:
- Fogunk két piskótakorongot, és összeragasztjuk egy kanál krémmel, az oldalát is átkenjük vékonyan, hogy ráragadjon a kókuszreszelék.
- Megforgatjuk a kókuszreszelékben.
- A csokit vízgőz felett a vajjal megolvasztjuk.
- Mindegyik tetejét vékonyan átkenjük csokival. Egy éjszakát hideg helyen hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2940
- Feltöltés dátuma: 2018. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Hagyományos sütemény, mi leggyakrabban húsvétkor, lakodalomkor fogyasztjuk. Elkészítése egy kicsit időigényes, de szerintem megéri megcsinálni.