r
Nosalty Logó

Hólabda BPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hólabda BPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 5088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    263 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8554.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    3527 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1796 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3604 micro
Összesen 5088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tészta:

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kakaós keverékhez. A tésztát két felé vesszük.
  3. Egy 20x35 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd két lapot sütünk. 170 C-on mindkét lapot kisütjük.
  4. Ha kisültek, kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
  5. 6,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki minél több kört.

A krém:

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a keményítőt és egy kicsi tejet.
  2. A maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és visszatesszük a tűzre, tovább főzzük, amíg puding állagú nem lesz. Kihűtjük.
  3. Ha a krémünk langyos, hozzátesszük a vajat, és elkeverjük benne, tovább hűtjük.

Díszítés:

  1. Fogunk két piskótakorongot, és összeragasztjuk egy kanál krémmel, az oldalát is átkenjük vékonyan, hogy ráragadjon a kókuszreszelék.
  2. Megforgatjuk a kókuszreszelékben.
  3. A csokit vízgőz felett a vajjal megolvasztjuk.
  4. Mindegyik tetejét vékonyan átkenjük csokival. Egy éjszakát hideg helyen hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2933
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos sütemény, mi leggyakrabban húsvétkor, lakodalomkor fogyasztjuk. Elkészítése egy kicsit időigényes, de szerintem megéri megcsinálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek