r
Nosalty Logó

Hokkaidó kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Hokkaidó kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 3341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hosszúkás formát kikenünk olajjal.
  2. A dagasztógép üstjébe tesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, citromhéjat, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!) (Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.)
  3. Ezután áttesszük kelesztőtálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
  5. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg, tejjel locsoljuk meg, legalább kétszer, és ha megsült akkor is.
  7. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.
  8. Letakarva 2-3 napig eláll.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6404
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hokkaidó kalács
Zsuzsamama56 321 recept

Az egyik közösségi oldalon láttam meg ezt a kalácsot, és a különleges összetétele megtetszett. Nagyon finomra sikerült. Bátran ajánlom, pedig én nem vagyok kalácsos típus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...