r
Nosalty Logó

Hókifli fehér mákkal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mucus
Hókifli fehér mákkal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 1809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 7232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    387.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8800.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    3308 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2575 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.7 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 7232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölből, ha lehet házit használjunk, de mindenképpen csepegtessük le, ha bolti, ha házi, és morzsojuk rá az élesztőt. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, hozzátesszük a tejfölt, és közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  2. 1/2 órát pihentetjük, de hideg helyen akár többet is.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket, a darált mákot leforrázzuk a vaníliás-cukros tejjel.
  4. Szép vékonyra nyújtva közepes szaggatóval kiszaggatjuk, töltjük, kiflikké formáljuk. Egy kicsit pihenhet a tepsiben is.
  5. Szép világosra sütjük.
  6. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, és tálcára rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 54772
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Karácsonyi sütinek vagy akár az adventre ünnepvárónak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én az ősőktől úgy tanultam a hókifli sütést, hogy semmi nem kell a liszthez, csak jó zsír, és jó tejföl, ha élesztőt sem teszünk bele még tovább eláll. (Lakodalmakba általában így sütik, volt szerencsém néhány falusi lagzis sütkérezésnél segédkezni.) A kedvencem, ahogy a nagynéném készítette: fehér mákkal töltve, ami egy kicist a dióhoz hasonló ízű, de mégis más. A képen két oldali. Néhány éve eszembe jutott, megpróbálok szerezni magot, és ültetni. Hááát, úgy néztek ránk a gazdaboltokban, mint valami zakkantra. Azután piacokon próbálkoztunk, és végül egy idős bácsitól sikerült néhány gubót szerezni. Így már két évben termett. Nagyon kicsi fejű, kisebb a hozama, mint a rendesnek, ezért nem igen termesztik. Interneten is próbáltam utánanézni, jókat nevetve, mert ilyeneket írtak: a fehér mák biztos még az éretlen mák, stb. Most már lapja is van, ahogy látom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...