Hideg borsodó-krém
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
30 kcal
-
13g rum29 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
38g édes fehérbor31 kcal
-
14g babapiskóta53 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
121 kcal
-
50g rum116 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
150g édes fehérbor123 kcal
-
56g babapiskóta211 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Összesen
2077
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
6.9g aszalt sárgabarack17 kcal
-
6.9g rum16 kcal
-
6.9g földimogyoró39 kcal
-
6.9g mandulapehely41 kcal
-
8.3g tojássárgája27 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
20.7g édes fehérbor17 kcal
-
7.7g babapiskóta29 kcal
-
27.5g növényi tejszín69 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1475 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.8 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 214.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1136 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
2077
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg aszalt sárgabarack
-
0.5 dl rum
-
5 dkg földimogyoró
-
5 dkg mandulapehely
-
3 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
8 db babapiskóta
Elkészítés
- Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk, és beáztatjuk rumba. A mogyorót durvára vágjuk. A mandulaforgácsot enyhén megpirítjuk.
- A tojások sárgáját egy rozsdamentes nagyobb üstbe, tálba tesszük a cukorral együtt, és elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután hozzáöntünk 1 dl bort.
- A tűzön már forrnia kell egy fazék víznek. Rátesszük a tálat, és folytonos keveréssel vízgőz felett sűrű habbá verjük a borsodót. Amikor kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
- A piskótákat kettétörjük, és meglocsoljuk a maradék fél dl borral. A boros piskótákat beletesszük abba a kehelybe, amelyikben szervírozni szeretnénk a desszertet.
- Egy nagyobb edényben kemény habbá verjük a tejszínt. Hozzákeverjük a kihűlt borsodót.
- A kész krémet belemerjük a kelyhekbe, és mindegyik tetejére rumos aszalt gyümölcsöt halmozunk. A kimaradt részt gazdagon meghintjük a mogyoró és mandula keverékkel.
- A kelyheket tálalásig hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 901
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Vendégeket vártunk, és borsodót szerettem volna készíteni. Addig-addig keresgéltem a receptjeim között, amíg valami boros desszertre bukkantam. "Átköltöttem", és felhasználtam hozzá az utolsó üveg tokaji furmintunkat, amit még nyáron vettünk Tolcsván. Hát ez lett belőle! Barátainknak nagyon ízlett.