r
Nosalty Logó

Hevesi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Hevesi krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2500 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 206 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, sóval és a kakaóval, a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan egy beforgatjuk a lisztes keverékkel.
  2. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.

Krémhez

  1. A tojások fehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük.
  2. A pudingot simára keverjük a vízzel és a vanília kivonattal, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ezután óvatosan, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a keményre vert habot, de vigyázzunk ne törjük össze.
  3. Az elkészült habot a tésztára simítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  4. A kétféle tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, végül a kihűlt krémes tetejére kenjük, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 148
  • Össznézettség: 35433
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hevesi krémes
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, nem túl édes, légiesen könnyű, habos krémes, nem tudok rá mást mondani, csak hogy ki kell próbálni!!!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...