Hevesi krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
23g tojássárgája75 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
57 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
-
126 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
13 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
865
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
140g tojássárgája451 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
104g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
343 kcal
-
600g víz0 kcal
-
0 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
5182
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
11.1g tojásfehérje6 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
23.7g víz0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
11.9g növényi habtejszín30 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2g csokoládé11 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 218.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
865
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 250.7 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1973 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6362.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1470 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 2500 mg
-
Nátrium 1855 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650.1 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1308.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1650 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 1242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1615 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1591 micro
Összesen
5182
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
206
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
13 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Krémhez
-
7 db tojásfehérje
-
10 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl víz
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
3 dl növényi habtejszín
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, sóval és a kakaóval, a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan egy beforgatjuk a lisztes keverékkel.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- A sütőből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
Krémhez
- A tojások fehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük.
- A pudingot simára keverjük a vízzel és a vanília kivonattal, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ezután óvatosan, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a keményre vert habot, de vigyázzunk ne törjük össze.
- Az elkészült habot a tésztára simítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- A kétféle tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, végül a kihűlt krémes tetejére kenjük, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27x37
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 164
- Össznézettség: 34906
- Feltöltés dátuma: 2020. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, nem túl édes, légiesen könnyű, habos krémes, nem tudok rá mást mondani, csak hogy ki kell próbálni!!!