r
Nosalty Logó

Hentes tokány tojásos galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hentes tokány tojásos galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

ragu

köret

Összesen 1105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

ragu

köret

Összesen 4416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

ragu

köret

Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    3501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17399.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    14004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1525.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    609 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 4416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

ragu

köret

Elkészítés

ragu

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott lapockát. Amikor a hús megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és rögtön fel is öntjük pár dl vízzel (legyen odakészítve bögrében, mert nagyon hamar megég a fűszerpaprika).
  2. Kevés vízzel szépen pároljuk a húst. Időközben hozzátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
  3. Amikor a hús már puha, a csíkokra vágott csemegeuborka és gépsonka is mehet bele a lábasba. Pár perc alatt beleforraljuk.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. Annyi víz kell hozzá, hogy sűrűn folyós legyen. Az így készített habarást folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ételhez, kicsit forraljuk vele, és már kész is. Figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen az étel. Inkább apránként adjuk hozzá, figyelve az állagot.
  5. Tipp: A habaráshoz az étel forró levéből merjünk pár kanállal, és jól langyosítsuk fel vele. Ezt a műveletet hőkiegyenlítésnek nevezzük, és így megakadályozhatjuk, hogy a tejtermékben lévő fehérje kicsapódjon, és csomós legyen az étel.

köret

  1. A lisztet 2 egész tojással, egy csipet sóval és vízzel jól összedolgozzuk, majd forrásban lévő sós, olajos vízbe kiszaggatjuk.
  2. Megvárjuk amíg a víz visszaforr, és már lehet is leszűrni a nokedlit. A szűrőből azonnal mehet is a serpenyőbe, ahol 2 tojást folyamatos kevergetés mellett rásütünk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 35773
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus étel, klasszikus köret, csodás kombináció :)

Hozzávalók

ragu

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...