Hentes tokány tojásos galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
ragu
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
38g csemegeuborka9 kcal
-
38g gépsonka52 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g só0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
75g víz0 kcal
köret
-
125g finomliszt455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1105
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
ragu
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g csemegeuborka35 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
300g víz0 kcal
köret
-
500g finomliszt1820 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
4416
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
ragu
-
21.7g sertéslapocka51 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
7.2g paprika1 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
5.4g csemegeuborka1 kcal
-
5.4g gépsonka8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
1.4g tejföl3 kcal
-
10.9g víz0 kcal
köret
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.2g víz0 kcal
Összesen
160
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4349.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 3501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 381.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1105
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.3 g
Zsír
-
Összesen 176.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17399.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 14004 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1525.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 609 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 802 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1764 micro
Összesen
4416
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 93 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
ragu
-
60 dkg sertéslapocka
-
2 db vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
2 db paprika
-
1 db paradicsom
-
15 dkg csemegeuborka
-
15 dkg gépsonka
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál bors
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
30 g só
-
5 dkg finomliszt
-
2 ek tejföl
köret
-
50 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
ragu
- Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott lapockát. Amikor a hús megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és rögtön fel is öntjük pár dl vízzel (legyen odakészítve bögrében, mert nagyon hamar megég a fűszerpaprika).
- Kevés vízzel szépen pároljuk a húst. Időközben hozzátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
- Amikor a hús már puha, a csíkokra vágott csemegeuborka és gépsonka is mehet bele a lábasba. Pár perc alatt beleforraljuk.
- A tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. Annyi víz kell hozzá, hogy sűrűn folyós legyen. Az így készített habarást folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ételhez, kicsit forraljuk vele, és már kész is. Figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen az étel. Inkább apránként adjuk hozzá, figyelve az állagot.
- Tipp: A habaráshoz az étel forró levéből merjünk pár kanállal, és jól langyosítsuk fel vele. Ezt a műveletet hőkiegyenlítésnek nevezzük, és így megakadályozhatjuk, hogy a tejtermékben lévő fehérje kicsapódjon, és csomós legyen az étel.
köret
- A lisztet 2 egész tojással, egy csipet sóval és vízzel jól összedolgozzuk, majd forrásban lévő sós, olajos vízbe kiszaggatjuk.
- Megvárjuk amíg a víz visszaforr, és már lehet is leszűrni a nokedlit. A szűrőből azonnal mehet is a serpenyőbe, ahol 2 tojást folyamatos kevergetés mellett rásütünk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 36029
- Feltöltés dátuma: 2017. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klasszikus étel, klasszikus köret, csodás kombináció :)