r
Nosalty Logó

Hello Kitty csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hello Kitty csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 4540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6559.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 4540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A két piskótához

  1. A hozzávalókat megfelezzük és 2 db20 cm- es piskótátsütünk.
  2. A tojásfehérjéketfélkemény habbá verjük a cukorral, beletesszük a tojássárgákat. Lassú fokozatra váltunk, és hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót.
  3. Egymás után megsütjük a piskótákat.
  4. Ha kihűlt, mind a kettőt formára vágjuk, az egyik lesz a feje, a másik a teste, 3 felé vágjuk őket.
  5. A csokikrémhez a 3 dl tejből elveszünk kicsit, amiben elkeverjük a pudingport, és a van. cukrot, a többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a pudingos tejet és az étcsoki darabkákat, sűrű krémmé főzzük.
  6. A vajat a cukorral krémessé verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  7. A piskótákat megtöltjük a csokikrémmel, és kívűlről is bevonjuk, szép simára.
  8. 1 órára fagyóba tesszük, majd a házilag készített fondanttal bevonjuk.
  9. A szeméhez és a bajszához feketére színezünk egy kevés fondant. Az orrához sárgára. A masnihoz rózsaszínre színezzük a fondantot, és masnit formázunk belőle.
  10. Fondant készítése:
  11. Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
  12. Beletesszük a pillecukrot, és félpercenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
  13. Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
  14. Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5546
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendelésre készítettem ezt a tortát egy kedves ismerősöm kislányának. Remélem tetszett neki.:)

Hozzávalók

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...