Hello Kitty csokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A két piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A csokoládés krémhez
-
17 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
30g tej17 kcal
-
4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g vaj179 kcal
A fondanthoz
-
15g pillecukor48 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
454
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A két piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A csokoládés krémhez
-
171 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A fondanthoz
-
150g pillecukor477 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4540
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A két piskótához
-
28.3g tojás36 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
A csokoládés krémhez
-
2.9g csokoládés pudingpor11 kcal
-
3.2g étcsokoládé18 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
16.1g vaj115 kcal
A fondanthoz
-
9.7g pillecukor31 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
454
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 268.2 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6559.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1607 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 2561 mg
-
Nátrium 1823 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.1 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 380.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 1202 mg
-
Retinol - A vitamin: 2297 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2000 micro
Összesen
4540
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A két piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A csokoládés krémhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
50 g étcsokoládé
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ek cukor
-
25 dkg vaj
A fondanthoz
-
150 g pillecukor
-
1 ek porcukor
-
1 kávéskanál ételfesték
Elkészítés
A két piskótához
- A hozzávalókat megfelezzük és 2 db20 cm- es piskótátsütünk.
- A tojásfehérjéketfélkemény habbá verjük a cukorral, beletesszük a tojássárgákat. Lassú fokozatra váltunk, és hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót.
- Egymás után megsütjük a piskótákat.
- Ha kihűlt, mind a kettőt formára vágjuk, az egyik lesz a feje, a másik a teste, 3 felé vágjuk őket.
- A csokikrémhez a 3 dl tejből elveszünk kicsit, amiben elkeverjük a pudingport, és a van. cukrot, a többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a pudingos tejet és az étcsoki darabkákat, sűrű krémmé főzzük.
- A vajat a cukorral krémessé verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
- A piskótákat megtöltjük a csokikrémmel, és kívűlről is bevonjuk, szép simára.
- 1 órára fagyóba tesszük, majd a házilag készített fondanttal bevonjuk.
- A szeméhez és a bajszához feketére színezünk egy kevés fondant. Az orrához sárgára. A masnihoz rózsaszínre színezzük a fondantot, és masnit formázunk belőle.
- Fondant készítése:
- Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
- Beletesszük a pillecukrot, és félpercenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
- Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
- Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5546
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rendelésre készítettem ezt a tortát egy kedves ismerősöm kislányának. Remélem tetszett neki.:)