r
Nosalty Logó

Házi rétes kicsit másként

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
HEsztus
Házi rétes kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 2368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4406.7 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    128 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sót és a langyos vizet hólyagosra gyúrjuk. Ez a művelet akár 10-15 percig is tarthat. Liszttől függően kicsit több vagy kicsit kevesebb víz is elég lehet. Ha hólyagos a tészta, akkor 2 egyenlő részre vágjuk, és konyharuha alatt fél órát pihentetjük.
  2. Míg pihen a tészta, elkészítjük a túrós tölteléket. A mazsolát forró vízbe áztatjuk, majd ha megszívta magát, akkor lecsepegtetjük. A túrót, a cukrot, vanillincukrot a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával alaposan összekeverjük. Akinek nem elég édes a túró, az bátran rakjon még hozzá cukrot.
  3. Egy négyszögletű asztalt borítsunk be lenvászon terítővel. (Ovális asztalon is meg lehet próbálni nyújtani, de nehezebb.) A vászon terítő nagyon fontos, hogy ne ragadjon le a tészta a húzásnál. A terítőt belisztezzük, rátesszük a tésztát, kicsit kinyújtjuk (2x-3x átmegyünk rajta sodrófával), majd megkenjünk vékonyan olvasztott zsírral. A tésztát most óvatosan húzzuk ki, hogy szinte átlátszó legyen. (A rétestészta húzást mi mindig ketten csináljuk.) Az asztal szélén lelógó tésztát vágjuk le.
  4. A túrós keveréket (kézzel vagy kanállal) szórjuk rá egyenletesen elosztva a tésztára. Ezután először tekerjük fel az egyik oldalt a közepéig, majd jöhet a másik oldal is. Legegyszerűbb, ha a terítőt megemelve hagyjuk, hogy saját magára tekeredjen a tészta. Kézzel nem fog menni, mert elszakad.
  5. Most vágjuk el a 2 tekercs között a tésztát, húzzuk ki egy kicsit hosszabbra, és kezdjük el feltekerni, mintha csigát tekernénk belőle. Ha kész egy "csiga", vágjuk le, és tegyük kizsírozott tepsibe, majd folytassuk a "csigák" tekerését, míg el nem fogy a tészta. Ha nincs kedvünk ennyit pepecselni, akkor a "csigák" hajtogatása helyett 3 egyenlő részre is vághatjuk a tésztát, és rakhatjuk is be a tepsibe. A tészta másik felét ugyanígy készítjük el.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, olvasztott zsírral kicsit megkenjük, és porcukorral megszórva táljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3459
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
HEsztus 2 recept

Ráérős szombat délelőttökön szoktuk elkészíteni nagymamámmal közösen ezt a receptet. Nem túl bonyolult, egyedül a nyújtásnál kell jobban odafigyelni, hogy ne lyukadjon ki a tészta. Megéri rászánni az időt, nálunk mindig azonnal elfogy.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...