r
Nosalty Logó

Házi pizza Hangman konyhájából

NS
Házi pizza Hangman konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

feltét

864
Kalória
33.7g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
104.2g
Víz
81.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 864 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 4317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 864 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9369.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    6479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    521 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Langyos vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, és mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd beleszórjuk a bazsalikomot, oegánót, rozmaringot és a sót.
  3. Villával apránként belekeverjük a lisztet, majd amikor már nem bírjuk villával, akkor kézzel folytatjuk, és miután összeállt, még 10 percig gyúrjuk. Cipó formára alakítjuk, és az alját aláhajtjuk, majd kevés liszttel megszórjuk a tetejét.
  4. Majd egy tál aljába kevés lisztet teszünk, és beletesszük a tésztát. Jól bebugyoláljuk, és hagyjuk kelni 3-4 órán át, és közben egyszer sem nézzük meg, hogy áll a kelésben, mert kijön a meleg levegő, és ugyanott leszünk, mint kelesztés előtt.
  5. Amíg kel, lereszeljük a szalámit, kolbászt, sajtot, és felkockázzuk a szalonnát.
  6. A megkelt tésztát elnyújtjuk, és jól kikent tepsibe tesszük (annyira kell kikenni a tepsit, hogy a tészta sütés után kicsusszanjon belőle). Ujjainkkal megütögetjük a tepsiben levő tésztát, és ráöntjük a paradicsomszószt vagy a ketchupot, amelyet megszórunk oregánóval.
  7. 250 fokon 13 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és ráöntjük a kikevert tojást.
  8. Ezt az oregánós tésztát 5 percig sütjük 180 fokon a sütőben, majd rászórjuk a feltéteket a következő sorrendben: szalámi, kolbász, szalonna, sajt.
  9. Majd ezután még 5 percig sütjük.
  10. Kicsúsztatjuk a tepsiből egy tálcára, és felszeleteljük. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Ha jut időm, mindig máshogy próbálom elkészíteni a pizzákat. Feltétek és fűszerek különböző variációra. Eddig ez bizonyult a legkelendőbbnek :)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...