r
Nosalty Logó

Házi káposztás lángos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Házi káposztás lángos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lángoshoz

469
Kalória
12.2g
Fehérje
89.7g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
114.3g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Rost
11.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángoshoz

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángoshoz

Összesen 2349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángoshoz

Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10054.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    8661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    571.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 2349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A káposztát lereszeljük, alaposan besózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Utána rendesen kinyomkodjuk, kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, majd ízlés szerint borsozzuk. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt (adjunk hozzá egy kanállal a lisztből, így erősebb lesz). A sót alaposan elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, vizet, valamint a dinsztelt káposztát. Géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, míg fényes és enyhén hólyagos nem lesz.
  3. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Utána átgyúrjuk, 5 egyenlő részre osztjuk, a gombócokat pedig kiolajozott tálcára vagy dobozba tesszük, majd további 30 perc alatt ismét duplájára kelesztjük őket.
  4. Az olajat felhevítjük, majd kisütjük benne az egészen vékonyra húzott lángosokat. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. Frissen, forrón tálaljuk, fokhagymával, tejföllel, sajttal tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ugyan már az extrább lángosok területére visz minket, mégis klasszikusnak érezhetjük a reszelt, dinsztelt káposztával kiegészített, olajban sült kelt tésztát. A karamellizált zöldségből származó enyhe édesség, valamint a bors pikáns aromája teszi tökéletessé ezt a strandételt. Persze otthon, a vízparttól távol is készíthető!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!