r
Nosalty Logó

Házi hamburger Dorka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorkae
Házi hamburger Dorka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Buci

Husi

Hagymalekvár

724
Kalória
40.3g
Fehérje
79.9g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
146.9g
Víz
214.4g
Koleszterin
3.5g
Rost
11.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Buci

Husi

Hagymalekvár

Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Buci

Husi

Hagymalekvár

Összesen 4344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Buci

Husi

Hagymalekvár

Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    2528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 4344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

Buci

  1. A liszteket összekeverjük a sóval.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk picit felfutni.
  3. A lisztes keveréket összekeverjük az 1 tojással és a tejes élesztővel, majd a legvégén az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Szép homogén tésztát kell kapnunk.
  4. Meleg helyen, letakarva 1 órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tészta, picit átgyúrjuk, majd egyforma bucikat formálunk belőle.
  6. Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük egy tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 160 fokon aranybarnára sütjük őket. FONTOS: Miután megsültek, rögtön takarjuk le egy konyharuhával, így lesznek puhák!

Husi

  1. A húsokat összekeverjük a tojásokkal és a borssal.
  2. Húspogácsákat formálunk belőlük. Fontos, hogy nagyobb legyen, mint maga a buci, hiszen sütés közben összemennek picit.
  3. Serpenyőben megsütjük. Itt arra figyeljünk, hogy ameddig nem sült meg az egyik oldala, ne próbáljuk meg megfordítani, mert könnyen széteshet.

Hagymalekvár

  1. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk
  2. Egy lábasban felforraljuk a balzsamecetet a cukorral.
  3. Ha forr, mehet bele a hagyma, majd lefedve főzzük közepes lángon kb. 20 percig, ezután vegyük le a fedőt róla, és úgy is forraljuk egy keveset, hogy megfelelő legyen az állaga.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

A buci receptjét tündérkert youtube oldalán találtam, egyszerűen isteni :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!