Házi hamburger Dorka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorkae
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Buci
-
43g finomliszt158 kcal
-
43g rétesliszt158 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
60g tej34 kcal
-
5 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g szezámmag13 kcal
Husi
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
33g darált marhahús47 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár
-
33g lilahagyma12 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
724
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Buci
-
260g finomliszt946 kcal
-
260g rétesliszt946 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
360g tej202 kcal
-
29 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Husi
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár
-
200g lilahagyma73 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4344
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Buci
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
12.1g rétesliszt44 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
16.8g tej9 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
Husi
-
23.3g darált sertéshús42 kcal
-
9.3g darált marhahús13 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagymalekvár
-
9.3g lilahagyma3 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
200
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 146.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
724
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.1 g
Zsír
-
Összesen 151.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6877.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2662 mg
-
Nátrium 2528 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 881.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 737 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1075 micro
Összesen
4344
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Buci
-
26 dkg finomliszt
-
26 dkg rétesliszt
-
3.6 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
6 dkg vaj
-
1 ek cukor
-
1 kávéskanál só
Husi
-
50 dkg darált sertéshús
-
20 dkg darált marhahús
-
2 db tojás
-
bors ízlés szerint
Hagymalekvár
-
4 kis db lilahagyma
-
3 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Buci
- A liszteket összekeverjük a sóval.
- A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk picit felfutni.
- A lisztes keveréket összekeverjük az 1 tojással és a tejes élesztővel, majd a legvégén az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Szép homogén tésztát kell kapnunk.
- Meleg helyen, letakarva 1 órát kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, picit átgyúrjuk, majd egyforma bucikat formálunk belőle.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük egy tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 160 fokon aranybarnára sütjük őket. FONTOS: Miután megsültek, rögtön takarjuk le egy konyharuhával, így lesznek puhák!
Husi
- A húsokat összekeverjük a tojásokkal és a borssal.
- Húspogácsákat formálunk belőlük. Fontos, hogy nagyobb legyen, mint maga a buci, hiszen sütés közben összemennek picit.
- Serpenyőben megsütjük. Itt arra figyeljünk, hogy ameddig nem sült meg az egyik oldala, ne próbáljuk meg megfordítani, mert könnyen széteshet.
Hagymalekvár
- A hagymákat vékony szeletekre vágjuk
- Egy lábasban felforraljuk a balzsamecetet a cukorral.
- Ha forr, mehet bele a hagyma, majd lefedve főzzük közepes lángon kb. 20 percig, ezután vegyük le a fedőt róla, és úgy is forraljuk egy keveset, hogy megfelelő legyen az állaga.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5063
- Feltöltés dátuma: 2020. április 23.
Ajánló
Összeállításnál tehetünk még bele sajtot, majonézt vagy uborkát (ahogy a képen is). Jó étvágyat! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
dorkae
1 recept
A buci receptjét tündérkert youtube oldalán találtam, egyszerűen isteni :)