Havasi gyopár
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna tésztához
-
13g finomliszt46 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
2 kcal
A fehér tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A töltelékhez
-
93 kcal
-
25g dió164 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
25g margarin179 kcal
A tetejére
-
4g porcukor16 kcal
Összesen
1037
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
23 kcal
A fehér tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
-
300g dió1962 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g margarin2151 kcal
A tetejére
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
12423
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A barna tésztához
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
1.6g margarin11 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A fehér tésztához
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
A töltelékhez
-
12.5g sárgabaracklekvár35 kcal
-
9.4g dió61 kcal
A krémhez
-
15.6g tej9 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.4g margarin67 kcal
A tetejére
-
1.6g porcukor6 kcal
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
1037
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 146.4 g
Zsír
-
Összesen 678.2 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 247 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 280 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7942.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 2077 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 731 mg
-
Foszfor 3328 mg
-
Nátrium 1458 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1484.8 g
-
Cukor 816 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 405.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4684 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 523 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 4398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3411 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
12423
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
A barna tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
7 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek tejföl
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A fehér tésztához
A töltelékhez
-
40 dkg sárgabaracklekvár
-
30 dkg dió
A krémhez
-
0.5 l tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
30 dkg margarin
A tetejére
Elkészítés
A barna tésztához
- A barna tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, összegyúrjuk. Fagyasztóba tesszük.
- A fehér tésztát a felsoroltakból összegyúrjuk. Három cipót készítünk belőle.
- Nagy gáztepsi hátára kinyújtjuk az első lapot.
- Erre a nyers kinyújtott lapra kenünk baracklekvárt, megszórjuk ízlés szerint durvára vágott pörkölt dióval (száraz serpenyőben szoktam kevergetve néhány perc alatt pörkölni, illatosabb, intenzívebb ízű lesz a dió.)
- A pörkölt dió tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott barna tészta egyharmad részét.
- Előmelegített sütőben, kb.8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell rá, nehogy túlsüljön.
- Ha kisült, félretesszük, és a másik két lappal is hasonlóképpen járunk el.
- Főzött krémet én így szoktam készíteni: A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
- Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, amikor már félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
- Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá.
- Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk!
- A kisült lapok közé töltjük. Másnap szeletelhető!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 32370
- Feltöltés dátuma: 2011. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nálunk évek óta mindig az ünnepi asztalon van ez a recept!