r
Nosalty Logó

Háromszínű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Háromszínű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 1250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 4998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint vagy a vajat elkeverjük a cukorral.
  2. A tojásokat egyesével, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk.
  4. Legvégül belekeverjük a tejszínt vagy tejet.
  5. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány színű és ízesítésű tésztát szeretnénk. (Én három részre osztottam: egy vaníliás, egy kakaós és egy epres adag készült.) Az egyes részeket tetszés szerint ízesítjük, és színezzük.
  6. A színezett-ízesített masszákat kivajazott és zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  7. Ha megsült a tortánk, rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni, és készítsük el a bevonatot: az összes hozzávalót kis lángon összeolvasztjuk, majd amikor már szép egyenletes a krém, a sütemény tetejére öntjük, és elsimítjuk. (Én adtam hozzá egy pici vizet is, csak a biztonság kedvéért.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7323
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi zsúrra készítettem ezt a tortát. A recept a Sju Sorters Kakor című svéd receptkönyvből való "Tigerkaka", ezt módosítottam saját igényeim szerint.

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...