r
Nosalty Logó

Háromszínű kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Háromszínű kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 2993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 2993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Elkészítés

Kalácstészta

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapunk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, egy részhez adjuk a kakaóport, a másikhoz egy kevés málnapiros ételfestéket, és beledolgozzuk ezeket, hogy mindegyik egy szép, egyszínű kis "gombóc" legyen. A harmadik marad sárgán.
  3. Egy kivajazott formába pakoljuk a tésztákat úgy, hogy egy kanállal "szaggatunk" kb. teli evőkanálra való nagyságú darabokat a kis cipókból, és egymás mellé sorakoztatjuk a különböző színűeket. Ha megtelt egy sor, a tetejére rakjuk tovább, amíg elfogy a tészta, de továbbra is figyelünk a színek váltakozására.
  4. Majd letakarva hagyjuk kb. 45 percet pihenni, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  5. Ha szépen megkelt, lekenjük a tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával.
  6. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 19850
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromszínű kalács
Bettymami 24 recept

Gyerekkoromra emlékeztet ez a kalács, ugyanis vendéglátós családból származom, így volt lehetőségem jó néhány esküvői vacsora előkészítésében részt venni/segédkezni, ahova rendszerint hozták az ilyen színes kuglófot/kalácsot... Annak idején, mint kisgyerek csak ámultunk a rózsaszín kalácson, hiszen az egyszerű ABC-ben nem lehetett ilyet látni...:) Lehet megsütni kuglóf- vagy dobozformában is. Én most az utóbbinál döntöttem.

Hozzávalók

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...