Háromsajtos tarte zöldségspirállal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
32g finomliszt115 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g vaj131 kcal
-
1g víz0 kcal
Töltelék
-
17g mozzarella50 kcal
-
17g gruyére sajt69 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
582
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
190g finomliszt692 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
8g víz0 kcal
Töltelék
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g gruyére sajt413 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
3499
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
0.3g víz0 kcal
Töltelék
-
4.2g mozzarella13 kcal
-
4.2g gruyére sajt18 kcal
-
4.2g parmezán sajt17 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
150
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 4157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2843 micro
Összesen
582
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.7 g
Zsír
-
Összesen 233.1 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11316.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 3209 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2516 mg
-
Nátrium 5044 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1630.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1623 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 24941 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 17058 micro
Összesen
3499
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 1060 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
190 g finomliszt
-
1 csipet só
-
110 g vaj
-
1 ek víz
Töltelék
-
100 g mozzarella
-
100 g gruyére sajt
-
100 g parmezán sajt
-
200 g tejföl
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és a vajat kis darabokban adjuk hozzá. A vajat és a lisztet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Muszáj gyorsan dolgozni, így a tésztánk nem lesz túl meleg. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 30-60 percet pihentetjük.
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy 26 cm átmérőjű tarteformát kivajazunk. A tésztát egy lisztezett deszkán kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tésztát óvatosan a formába illesztjük, az alját és az oldalait megnyomjuk. Hűtőszekrényben további 10 percig pihentetjük.
- A formát kivesszük a hűtőszekrényből, sütőpapírral kibéleljük, és sütőbabbal töltjük meg (alternatív egy kisebb sütőformát használni, vagy szárazbabbal megtölteni). 15-20 percre vakon sütjük. Az oldalainak csak enyhén szabad megbarnulni. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.
Töltelék
- A töltelékhez a mozzarellát apró darabokra vágjuk. A másik sajtokat lereszeljük, és mindent elkeverünk a tejföllel. Sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé erősebbre szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá csiliport. Félretesszük.
Összeállítás
- A zöldségeket megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Ehhez zöldséghámozót vagy egy éles kést használunk. A szeleteknek egyenletes magasságúaknak kell lenniük, ezért ha szükséges, félbevághatjuk őket, vagy részeket távolíthatunk el belőlük. Sok csíkra lesz szükségünk. A kész szeleteket egy tányérra fektetjük, és sóval, borssal ízesítjük.
- A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A sajttölteléket az elősütött tarte-re töltjük, és elegyengetjük. A zöldségcsíkokat egy vágódeszkán vagy egy tortatálon (javasolt) középről haladva felhajtogatjuk. Ezt kezdhetjük például egy sárgarépacsíkkal, amit szűken megtekerünk, aztán egy cukkini-, majd egy padlizsánszelettel folytathatjuk a tekerést. Tehát felváltva tekerjük fel a csíkokat, ezzel egy szép színmintázatot létrehozva. A sárgarépaszeletek törhetnek meg a legjobban, mert ezek nem olyan flexibilisek, mint a cukkini és a padlizsán. A zöldségeket egészen addig tekerjük, amíg körülbelül akkora lesz, mint a sütőforma. A tekercset óvatosan a munkafelületről a sajttöltelékre emeljük (itt elkél egy segítő kéz) vagy csúsztatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
- 40-50 percig sütjük. Ha a zöldség sötétedik, alufóliával letakarjuk, és továbbsütjük. Melegen szervírozzuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3180
- Feltöltés dátuma: 2018. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
A zöldségszezonban jólesik egy szelet sós sütemény, amit akár különleges alkalmakra is elkészíthetünk. Az asztaltársaság csodálkozó szavai nem maradnak majd el.