r
Nosalty Logó

Háromsajtos tarte zöldségspirállal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Háromsajtos tarte zöldségspirállal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11316.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    5044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1623 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24941 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    17058 micro
Összesen 3499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és a vajat kis darabokban adjuk hozzá. A vajat és a lisztet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Muszáj gyorsan dolgozni, így a tésztánk nem lesz túl meleg. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 30-60 percet pihentetjük.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy 26 cm átmérőjű tarteformát kivajazunk. A tésztát egy lisztezett deszkán kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tésztát óvatosan a formába illesztjük, az alját és az oldalait megnyomjuk. Hűtőszekrényben további 10 percig pihentetjük.
  3. A formát kivesszük a hűtőszekrényből, sütőpapírral kibéleljük, és sütőbabbal töltjük meg (alternatív egy kisebb sütőformát használni, vagy szárazbabbal megtölteni). 15-20 percre vakon sütjük. Az oldalainak csak enyhén szabad megbarnulni. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mozzarellát apró darabokra vágjuk. A másik sajtokat lereszeljük, és mindent elkeverünk a tejföllel. Sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé erősebbre szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá csiliport. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A zöldségeket megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Ehhez zöldséghámozót vagy egy éles kést használunk. A szeleteknek egyenletes magasságúaknak kell lenniük, ezért ha szükséges, félbevághatjuk őket, vagy részeket távolíthatunk el belőlük. Sok csíkra lesz szükségünk. A kész szeleteket egy tányérra fektetjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A sajttölteléket az elősütött tarte-re töltjük, és elegyengetjük. A zöldségcsíkokat egy vágódeszkán vagy egy tortatálon (javasolt) középről haladva felhajtogatjuk. Ezt kezdhetjük például egy sárgarépacsíkkal, amit szűken megtekerünk, aztán egy cukkini-, majd egy padlizsánszelettel folytathatjuk a tekerést. Tehát felváltva tekerjük fel a csíkokat, ezzel egy szép színmintázatot létrehozva. A sárgarépaszeletek törhetnek meg a legjobban, mert ezek nem olyan flexibilisek, mint a cukkini és a padlizsán. A zöldségeket egészen addig tekerjük, amíg körülbelül akkora lesz, mint a sütőforma. A tekercset óvatosan a munkafelületről a sajttöltelékre emeljük (itt elkél egy segítő kéz) vagy csúsztatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. 40-50 percig sütjük. Ha a zöldség sötétedik, alufóliával letakarjuk, és továbbsütjük. Melegen szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3180
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos tarte zöldségspirállal
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A zöldségszezonban jólesik egy szelet sós sütemény, amit akár különleges alkalmakra is elkészíthetünk. Az asztaltársaság csodálkozó szavai nem maradnak majd el.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...