Háromféle onigiri
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A rizshez
-
75g sushi rizs269 kcal
-
90g víz0 kcal
A rizsecethez
Tonhalas töltelék
-
13g tonhalkonzerv25 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tonhalas-avokádós töltelék
-
10g tonhal14 kcal
-
24g avokádó28 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
20g nori lap7 kcal
Lazcos-uborkás töltelék
Összesen
410
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A rizshez
-
300g sushi rizs1074 kcal
-
360g víz0 kcal
A rizsecethez
Tonhalas töltelék
-
50g tonhalkonzerv99 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tonhalas-avokádós töltelék
-
40g tonhal58 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
78g nori lap27 kcal
Lazcos-uborkás töltelék
Összesen
1641
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A rizshez
-
26.6g sushi rizs95 kcal
-
31.9g víz0 kcal
A rizsecethez
Tonhalas töltelék
-
4.4g tonhalkonzerv9 kcal
-
2.9g majonéz16 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tonhalas-avokádós töltelék
-
3.5g tonhal5 kcal
-
8.4g avokádó10 kcal
-
1.8g szójaszósz1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6.9g nori lap2 kcal
Lazcos-uborkás töltelék
Összesen
146
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
410
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2807.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 1631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 720.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 876 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2504 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
1641
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A rizshez
-
300 g sushi rizs
-
360 ml víz
A rizsecethez
Tonhalas töltelék
-
50 g tonhalkonzerv
-
3 ek majonéz
-
1 ízlés szerint bors
Friss tonhalas-avokádós töltelék
-
2 ek szójaszósz
-
1 csipet chilipehely
Lazcos-uborkás töltelék
Elkészítés
A rizshez
- A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.
A rizsecethez
- Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.
Tonhalas töltelék
- Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.
Friss tonhalas-avokádós töltelék
- Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel.
Lazcos-uborkás töltelék
- Miközben fő és párolódik a rizs, készítsünk háromféle halas a tölteléket, vagy elég csak egyfajta is, amihez van alapanyagunk otthon (akkor a megadott alapanyagokat használjuk 3x-os mennyiségben.)
- A legegyszerűbb a konzervtonhalas: csepegtessük le a tonhalat, keverjük hozzá a majonézt, esetleg borsozzuk, sózni csak kóstolás után szabad.
- Egy másik tálba kockázzunk friss tonhalat, és egy fél avokádót, locsoljuk meg egy-két kanál szójaszósszal, szórjuk chilivel.
- A sushilazacot is kockázzuk, vágjunk mellé hasonló méretű uborkakockákat úgy, hogy a belső magos részt kanállal húzzuk ki belőle. Erre mehet egy kanálka a rizshez készített édes-sós keverékből.
- Az onigiri összeállításához nedvesítsük be a kezünket, emeljünk ki 1 púpozott evőkanálnyi rizst, ebből formázzunk egy laposabb háromszöget az egyik tenyerünkbe.
- Kanalazzunk a rizs közepére valamelyik töltelékből, majd fedjük be egy ugyanakkora kanál rizzsel a tetejét, és nyomkodjuk össze, ne maradjon levegő a rizs és a töltelék között.
- Csak nedves kézzel működik a formázás, különben ráragad az összes rizs a kezünkre, ezért érdemes a kezünk ügyében tartani egy tál vizet, hogy menet közben is újból meg tudjuk nedvesíteni. Vigyázat, ha a túl sok vizet használunk széteshet az onigiri.
- Amikor elértük a képen látható háromszögű formát, az egyik oldal felől hajítsunk rá egy darabka, belső felén nedvesített norilapot. Ezt a hajszál vékonyra préselt algalapot bármilyen formában rátehetjük, nagyobb részben, vagy akár teljesen be is boríthatjuk vele az onigirit. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 3156
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 29.
Ajánló
Japánban vagy az Egyesült Államokban a legkisebb boltban is kapható onigiri, ami a legjobb éhség ellen, ha nem szeretnénk kenyeret, szendvicset enni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept