r
Nosalty Logó

Háromféle onigiri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Háromféle onigiri
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2504 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.

A rizsecethez

  1. Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.

Tonhalas töltelék

  1. Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.

Friss tonhalas-avokádós töltelék

  1. Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel.

Lazcos-uborkás töltelék

  1. Miközben fő és párolódik a rizs, készítsünk háromféle halas a tölteléket, vagy elég csak egyfajta is, amihez van alapanyagunk otthon (akkor a megadott alapanyagokat használjuk 3x-os mennyiségben.)
  2. A legegyszerűbb a konzervtonhalas: csepegtessük le a tonhalat, keverjük hozzá a majonézt, esetleg borsozzuk, sózni csak kóstolás után szabad.
  3. Egy másik tálba kockázzunk friss tonhalat, és egy fél avokádót, locsoljuk meg egy-két kanál szójaszósszal, szórjuk chilivel.
  4. A sushilazacot is kockázzuk, vágjunk mellé hasonló méretű uborkakockákat úgy, hogy a belső magos részt kanállal húzzuk ki belőle. Erre mehet egy kanálka a rizshez készített édes-sós keverékből.
  5. Az onigiri összeállításához nedvesítsük be a kezünket, emeljünk ki 1 púpozott evőkanálnyi rizst, ebből formázzunk egy laposabb háromszöget az egyik tenyerünkbe.
  6. Kanalazzunk a rizs közepére valamelyik töltelékből, majd fedjük be egy ugyanakkora kanál rizzsel a tetejét, és nyomkodjuk össze, ne maradjon levegő a rizs és a töltelék között.
  7. Csak nedves kézzel működik a formázás, különben ráragad az összes rizs a kezünkre, ezért érdemes a kezünk ügyében tartani egy tál vizet, hogy menet közben is újból meg tudjuk nedvesíteni. Vigyázat, ha a túl sok vizet használunk széteshet az onigiri.
  8. Amikor elértük a képen látható háromszögű formát, az egyik oldal felől hajítsunk rá egy darabka, belső felén nedvesített norilapot. Ezt a hajszál vékonyra préselt algalapot bármilyen formában rátehetjük, nagyobb részben, vagy akár teljesen be is boríthatjuk vele az onigirit. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 3156
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 29.

Ajánló

Japánban vagy az Egyesült Államokban a legkisebb boltban is kapható onigiri, ami a legjobb éhség ellen, ha nem szeretnénk kenyeret, szendvicset enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...