r
Nosalty Logó

Háromféle babos rakott bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Háromféle babos rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 9393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    12683 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17641 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    778 mg
  • Kálcium
    3772 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    2311 mg
  • Foszfor
    7166 mg
  • Nátrium
    3396 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1233.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    194 mg

VÍZ

  • Összesen
    5790.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2186 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5350 micro
  • Kolin:
    1291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    679 micro
  • β-karotin
    10490 micro
  • β-crypt
    1013 micro
  • Likopin
    114146 micro
  • Lut-zea
    6612 micro
Összesen 9393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1408 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Elkészítés

A bolognaihoz

  1. Nagy lábasba beleöntjük az olajat, vöröshagymakockákat, a fokhagymát, sózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc).
  2. Beletesszük a darált húst, amit keverés mellett, fehéredésig pirítunk. Beletesszük a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot, a vizet, és ízesítjük: ételízesítővel, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemzölddel.
  3. Beleöntjük a szeletelt gombát (leszűrjük), beletesszük a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, és takarékon, közepes lángon kezdjük el főzni, egyszer-kétszer megkavarjuk, majd fedő alatt hagyjuk szépen főni, kb. 150-160 fokon, 40-45 percig. Időnként nézzük meg, le ne kapja, és keverjük meg.
  4. Megkóstoljuk, ha kell még, pótoljuk a hiányzó ízeket. Ha a hús puha, és ízre is finom, akkor beletesszük a fehérbabot, a vörösbabot, a zöldhüvelyű zöldbabot, főzzük még 10-12 percig, kóstoljuk, és ha ízre is jó, kikapcsoljuk, készen van. Szedjük ki a zöldpaprikát és a paradicsomdarabokat. Nem kell már, az íze belefőtt, arra volt szükség.
  5. Feltesszük forrni a vizet a tésztának, amit olajos, sós vízben főzünk ki. 7-8 perc alatt készen van, leszűrjük, egy tálba tesszük.
  6. Egy tepsi aljára tesszük a húsos szósz felét, szépen elegyengetjük, rá a tészta felét tesszük, azt is eligazítjuk, rásimítjuk a tejfölt a tetejére, és megszórjuk a sajttal.
  7. Még egy adagot, azaz másik tepsit készítünk, ugyanígy húsos szósz, spagetti, tejföl, reszelt sajt.
  8. A sütőbe téve az egyik tepsit, a középső rácsra, kb. 170 fokon az összerakott húsos szószos tésztát összesütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, és illatozni fog a sütőből. A másik tepsivel is ugyanígy járunk el.
  9. Reszelt sajttal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5354
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Lehet benne répa, zöldborsó, kukorica, brokkoli, piros kaliforniai paprika, cukkini, padlizsán, bármi, amit csak szeretünk, és elkészíthetjük vele. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromféle babos rakott bolognai
Éva-Anyóca 350 recept

Azért szeretem ezt az ételt, mert gyorsan elkészíthető, nem nehéz alapanyagokból készül el, és variálható a zöldségek fajtája benne (képzelet amit elbír!), és egy könnyű leves után nagyon finom és látványos, laktató főétel lehet. Vendégvárásnál is mindig akad meglepetés, mert ilyennek a bolognait nem ismerik a vendégek, és még jól is laknak.:-) Sőt, a vendég kedvenc zöldségeit is belecsempészhetjük, és csak az evéskor fog rátalálni.:-) A mi mostani vendégeink, szeretik Bud Spencer filmjeit, és a babot :-). Ezért lett ez a választás a zöldségeknél, volt is nagy meglepetés:-). Ha nincs vendégünk, akkor elég a hús mennyiségének a felét használni, és a többi hozzávalót is felezzük, akkor csak egy tepsivel lesz, és az elég a családnak (kb. 4 fő), még abból is fog maradni másnapra.

Hozzávalók

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...