Háromféle babos rakott bolognai
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bolognaihoz
-
2g olívaolaj16 kcal
-
40g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
89g csirke felsőcomb167 kcal
-
34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5 kcal
-
1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
32g gombakonzerv10 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
44g fejtett bab148 kcal
-
44g vörösbab150 kcal
-
22g zöldbab6 kcal
-
33g víz0 kcal
A körethez
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
A tetejére
-
42g tejföl83 kcal
-
22g trappista sajt78 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bolognaihoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g csirke felsőcomb1503 kcal
-
370g sűrített paradicsom303 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
5 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
284g gombakonzerv91 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
400g fejtett bab1332 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
300g víz0 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A tetejére
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bolognaihoz
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.9g csirke felsőcomb19 kcal
-
4.6g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.5g gombakonzerv1 kcal
-
3.7g zöldpaprika1 kcal
-
3.7g paradicsom1 kcal
-
4.9g fejtett bab16 kcal
-
4.9g vörösbab17 kcal
-
2.5g zöldbab1 kcal
-
3.7g víz0 kcal
A körethez
-
9.3g spagetti tészta34 kcal
-
37g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tetejére
-
4.6g tejföl9 kcal
-
2.5g trappista sajt9 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 643.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 594 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 1166 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 12683 micro
-
Lut-zea 735 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 492.8 g
Zsír
-
Összesen 292.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17641 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 778 mg
-
Kálcium 3772 mg
-
Vas 124 mg
-
Magnézium 2311 mg
-
Foszfor 7166 mg
-
Nátrium 3396 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1233.1 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 194 mg
VÍZ
-
Összesen 5790.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2186 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 398 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5350 micro
-
Kolin: 1291 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 679 micro
-
β-karotin 10490 micro
-
β-crypt 1013 micro
-
Likopin 114146 micro
-
Lut-zea 6612 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1408 micro
-
Lut-zea 82 micro
Hozzávalók
A bolognaihoz
-
2 ek olívaolaj
-
2 csipet só
-
370 g sűrített paradicsom
-
2 ek ételízesítő
-
3 tk oregánó
-
3 dl víz
A körethez
-
750 g spagetti tészta
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tetejére
Elkészítés
A bolognaihoz
- Nagy lábasba beleöntjük az olajat, vöröshagymakockákat, a fokhagymát, sózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc).
- Beletesszük a darált húst, amit keverés mellett, fehéredésig pirítunk. Beletesszük a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot, a vizet, és ízesítjük: ételízesítővel, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemzölddel.
- Beleöntjük a szeletelt gombát (leszűrjük), beletesszük a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, és takarékon, közepes lángon kezdjük el főzni, egyszer-kétszer megkavarjuk, majd fedő alatt hagyjuk szépen főni, kb. 150-160 fokon, 40-45 percig. Időnként nézzük meg, le ne kapja, és keverjük meg.
- Megkóstoljuk, ha kell még, pótoljuk a hiányzó ízeket. Ha a hús puha, és ízre is finom, akkor beletesszük a fehérbabot, a vörösbabot, a zöldhüvelyű zöldbabot, főzzük még 10-12 percig, kóstoljuk, és ha ízre is jó, kikapcsoljuk, készen van. Szedjük ki a zöldpaprikát és a paradicsomdarabokat. Nem kell már, az íze belefőtt, arra volt szükség.
- Feltesszük forrni a vizet a tésztának, amit olajos, sós vízben főzünk ki. 7-8 perc alatt készen van, leszűrjük, egy tálba tesszük.
- Egy tepsi aljára tesszük a húsos szósz felét, szépen elegyengetjük, rá a tészta felét tesszük, azt is eligazítjuk, rásimítjuk a tejfölt a tetejére, és megszórjuk a sajttal.
- Még egy adagot, azaz másik tepsit készítünk, ugyanígy húsos szósz, spagetti, tejföl, reszelt sajt.
- A sütőbe téve az egyik tepsit, a középső rácsra, kb. 170 fokon az összerakott húsos szószos tésztát összesütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, és illatozni fog a sütőből. A másik tepsivel is ugyanígy járunk el.
- Reszelt sajttal tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5354
- Feltöltés dátuma: 2011. május 30.
Ajánló
Lehet benne répa, zöldborsó, kukorica, brokkoli, piros kaliforniai paprika, cukkini, padlizsán, bármi, amit csak szeretünk, és elkészíthetjük vele. Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Azért szeretem ezt az ételt, mert gyorsan elkészíthető, nem nehéz alapanyagokból készül el, és variálható a zöldségek fajtája benne (képzelet amit elbír!), és egy könnyű leves után nagyon finom és látványos, laktató főétel lehet. Vendégvárásnál is mindig akad meglepetés, mert ilyennek a bolognait nem ismerik a vendégek, és még jól is laknak.:-) Sőt, a vendég kedvenc zöldségeit is belecsempészhetjük, és csak az evéskor fog rátalálni.:-) A mi mostani vendégeink, szeretik Bud Spencer filmjeit, és a babot :-). Ezért lett ez a választás a zöldségeknél, volt is nagy meglepetés:-). Ha nincs vendégünk, akkor elég a hús mennyiségének a felét használni, és a többi hozzávalót is felezzük, akkor csak egy tepsivel lesz, és az elég a családnak (kb. 4 fő), még abból is fog maradni másnapra.