r
Nosalty Logó

Három töltelékes húsvéti fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Három töltelékes húsvéti fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7887.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    3119 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    959 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 6045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, a tejből pár kanállal elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk. Sima tésztát kapjunk!
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  4. Mikor megkelt, 3 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk mindegyiket tepsi hosszúságú lehetőleg téglalap alakúra.
  5. A darált diót elkeverjük a fele porcukorral,(4 evőkanállal). A mákot szintén a maradék cukorral.
  6. Az egyik tésztát a cukros dióval, a másikat a cukros mákkal, harmadikat az ízesített almapürével kenjük meg. Feltekerjük.
  7. Összefonjuk a 3 tekercset, és magasabb, de keskenyebb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép világos barnára. Miután kihűlt, szeleteljük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 621
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 22.

Ajánló

A kelt tészta elkészítéséhez segítség; https://www.nosalty.hu/recept/kelt-teszta-keszitese

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez annyira finom kalács, nem száraz a három töltelék miatt, és jó érzés felvágni ezt a gyönyörű, illatos finomságot!!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...