- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
83g sütőtök32 kcal
-
333g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
17g zöldbab5 kcal
-
17g konzerv bab19 kcal
-
17g csemegekukorica14 kcal
-
3g citromlé1 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
42 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
500g sütőtök189 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
100g konzerv bab114 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
20g citromlé4 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g szardella (konzerv)1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
17.1g sütőtök6 kcal
-
68.4g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
3.4g zöldbab1 kcal
-
3.4g konzerv bab4 kcal
-
3.4g csemegekukorica3 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 443.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 597 micro
-
β-karotin 3022 micro
-
β-crypt 2449 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7038.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 5845 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2658.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3580 micro
-
β-karotin 18131 micro
-
β-crypt 14694 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1213 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 503 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál chilipehely
-
50 dkg sütőtök
-
2 l víz
-
2 teáskanál só
-
10 dkg konzerv bab
-
10 dkg csemegekukorica
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Az olajon futtassuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozza a finomra vágott szardellát, illetve a felszeletelt fokhagymát. Szórjuk rá a chilipelyhet, és kevergessük fél percig. Most következik a megpucolt és kockára vágott tök, amit felöntünk vízzel, sózzuk.
- Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon főzzük 15 percig.
- Ha félig megpuhult a tök, hozzáadjuk a zöldbabot (fagyasztottat használtam), együtt főzzük 4-5 percig. Végül a szárazbabot meg a kukoricát is belerakjuk a levesbe, ezekkel éppen csak összeforraljuk.
- Citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 4876
- Feltöltés dátuma: 2018. január 29.
Ajánló
Szerintem édeskés sütőtök illik a legjobban bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Indiánoktól eredő recept, aminek három főszereplője van: kukorica, bab meg a tök. A bab lehet zöldbab vagy bármelyik szárazbab, a tök lehet nyári vagy téli. A kukorica eredetileg nagy szemű és fehér, aminek én csak az angol nevét tudom: hominy. Amiért a három nővér nevet kapta, az pedig egy érdekes történet. Ezt a három növényt az indiánok együtt termesztik, mégpedig úgy, hogy kis dombokat csinálnak a földeken, és először elvetik a kukoricát középen. Amikor mar kicsit kinő a földből, akkor vetik el a babot meg a tököt váltakozva a kukorica köré. Ahogy nődögélnek a zöldségek így együtt, úgy viselkednek, mint a jó testvérek, óvják, védik, támogatják, táplálják egymást. A kukorica szárára fel tud kapaszkodni a futóbab, míg a tök a szúrós szárával védi a többieket a kartevőktől, nagy leveleivel pedig árnyékot ad, hogy a gazok ne tudjanak elszaporodni körülöttük, és a nedvesség se párologjon olyan gyorsan a földből. Rengeteg receptet találtam, és ahogy elnéztem, mindenki kedvére alakítgatta, mert csak a három zöldség az, ami a lényeg, hogy benne legyen. Én kicsit mediterrán hangulatúra alakítottam a szardellával, olívaolajjal meg a citromlével. Szerintem az indiánok lángossal eszik, de ez csak az én véleményem.